Allehanda

Tre år

Jag fann mig i dag gratulerad av WordPress för att det är tre år sedan jag startade denna blogg. Tänk vad tiden går och vad mycket jag skrivit: en del strunt, annat läsvärt och ibland sådant jag är riktigt nöjd med.

På tal om att läsa så kom detta till diskussion i Saltgruvan härom dagen. En av krigarna påstod med övertygelse att han bara läst 1 bok i hela sitt liv och att det var en i det närmaste traumatisk händelse. Han läste den tio gånger men minns ändå inte vad den handlade om. Det blir inga fler böcker intygade han. En annan läser bara handböcker men det finns också de som flitigt läser böcker av olika slag. ”Brännvinskriget” av K-G Olin har diskuterats flera gånger och ”Inte utan min dotter” av Betty Mahmoody kom senast också på tal. Den boken har jag däremot inte läst ut. Jag började en gång men fann den tråkig och efter ca tredjedelen så lade jag den till sidan. Kanske jag hade annat mera intressant på lut.

Annars är sport, jordbruk och jakt stående ämnen vid lunchtid eller vid morgonsamlingen i Saltgruvan, ämnen som jag finner föga intressanta. Motorsport kan jag titta men fotboll och längdåkning på skidor såväl som kommande ishockeyturnering är mig nästan helt ointressant. Jordbruk har jag inte så stort intresse av men skogen och skogsbruk är däremot mera i min smak. Om jakt vet jag nästan ingeting men förstår den naturupplevelse det kan vara att ströva i skog och mark samt den spänning det är när ett villebråd är i sikte. Själv tar jag kameran med när jag vistas i naturen; ibland får jag någon fin bild som byte, ibland stoff till bloggen.

Vad jag skrivit om ytterligare tre år på denna blogg är svårt att veta. Trots att jag skrivit så mycket och även lagt in massor med bilder så är bara 13 % av tillgängligt utrymme använt. Det betyder att jag med samma antal inlägg och bilder per år skulle kunna fortsätta att skriva ytterligare 22 år på denna blogg. Det kan man kalla generöst av WordPress samtidigt som bloggen nästan aldrig krånglar. Tack WordPress för gratulationen!

lada
Denna lada är min och den står fortfarande eftersom taket är i skick. En bild jag tog senast jag var på strövtåg i naturen.

8 kommentarer

  • PJN

   Tack! – Jag borde hugga bort lite sly kring ladan så att det inte binder fukt i närheten av väggarna. Det skall jag göra så fort jag kan axla min röjsåg.

 • annepauline

  Det var en präktig lada som ser ut att vara i bra skick. Kan tänka mig att en del fåglar håller till där och kanske till och med rävar och hermeliner. Alltid lika trevligt att se stocklador i bra skick. Det är så ”synd” om alla som förfaller och försvinner men det finns väl ingen som vill kosta på att hålla dem i skick eftersom de inte används till någonting.

  • PJN

   Det finns ju lador av rundstock också och de är väl de förnämsta. Denna lada används för förvaring av gamla möbler och annat sådant. Sällsynt är att hö förvaras i dem nu för tiden. Det är nog snart 40 år sedan doftande hö fanns innanför dessa väggar.

 • kicki

  Grattis på treårsdagen! Själv siktar jag på ett år, då de bästa orden jag har på lager småningom börjar vara på upphällningen.

  • PJN

   Även om de mest angelägna orden tryter så finns det kanske mycket annat från förr i världen som behöver ventileras. Därför ser jag fram emot fler inlägg på din blogg, dialektord eller hågkomster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »