Allehanda

Varmt välkomna!

Jag har den senaste tiden haft problem med att få mina nya blogginlägg visade på Blogoteket. Blogoteket är en bloggportal som HSS Media tillhandahåller och dit man kan anmäla sin blogg.

Normalt brukar ett nytt blogginlägg synas efter en timme eller senast följande morgon men de senaste inläggen har varit kraftigt fördröjda med ett till två dygn. Jag har för mig att visning av blogginlägg skall ske automatiskt och utan fördröjning men så har det aldrig varit för min blogg på Blogoteket. Därför detta testinlägg för att se om proceduren ändrat sig ikväll.

Blogoteket är den enda bloggportalen dit jag automatiskt anmäler nya inlägg i förhoppning att fånga en och annan läsares intresse. Inte tror jag min blogg får stor uppmärksamhet på Blogoteket men det är ett försök. På denna bloggportal finns naturligtvis också ett antal andra bloggar så besök den gärna om ni vill läsa finlandssvenska bloggar.

Annars har jag min egen Facebook-sida dit jag genast anmäler nytt inlägg. På Facebook finns också Finlandssvenska bloggar dit jag även anmäler nytt inlägg. Så en viss spridning får bloggen men inte vet jag om det hjälper så mycket. Jag tycker besöksantalet per dag i stort sett stått stilla långa tider. Jag har väl mina trogna läsare men att attrahera nya verkar stört omöjligt.

I förra inlägget gladde jag mig över det som trogna läsare ger av både kommentarer och annat och det är inte fy skam men nya läsare är också varmt välkomna. Hur jag skall få ut det budskapet är inte lätt att veta. Kanske jag bara ändrar rubriken på detta inlägg till Varmt välkomna och hoppas att det syns tillräckligt för att några till får upp ögonen för denna blogg. Vi får se.

Jag har också andra vägar jag publicerar mig på så varsågoda att utforska om ni inte gjort det tidigare.


Blogoteket – HSS Media
PJ:s byffé – från by till fe – Min sida på Facebook enkom för bloggen
Finlandssvenska bloggare – Facebook

Per-Johan Nylund – Min YouTube kanal. 96 egna  videos för närvarande.
Instagram – Mest bilder naturligtvis men som ibland kommer betydligt snabbare än via andra medier
Flickr – Här finns massor med bilder, i detta nu 2846 bilder, som finns i kataloger eller  via Photostream. Bilderna går att se i helskärm och med slidshow.

Här har gumman med sticksömmen från Norrvalla julmarknad fått sällskap. Tänk om alla de åtta skulle bli läsare av denna blogg! Det vore ett stort tillskott.

6 kommentarer

 • annepauline

  Du är minsann aktiv i sociala medier. Heter det så förresten? Jag läste en massa bloggar förr men som jag skrivit flera gånger är det nästan enbart din blogg jag besöker nu för tiden. Jag kan hoppa in på någon blogg här och där men aldrig är det någon som jag fastnar för. Det finns ingen annan blogg som är lika varierad som din, de flesta bloggare ältar samma sak om och om igen. Tydligen har du ämnen som intresserar mig, haha. Face Book har jag aldrig fastnat för heller. Finns det något mer ointressant i denna värld än Face Book? Nä ä. Jag måste vara världens mest osociala människa. – Tomtarna på din bild är väldans fina och verkar så välgjorda. Men varför i fridens namn har tillverkaren använt dessa fula stirrande ögon på allihopa?

  • Per

   Sociala medier eller SOME som de också förkortas, så heter det. Platser där även användare/läsare kan ge sig till känna. Genom kommentarer eller likes. Så har jag i alla fall fattat det.
   Jag försöker variera mig men det är inte helt lätt alla gånger så ibland blir det mera av vissa hjärtesaker. Som till exempel Urkult. Jag vet inte hur många av läsarna som egentligen bryr som om denna festival men eftersom den betyder så mycket för mig så får den vara med nu som då. Roligt i alla fall att du gillar min blogg!

   Facebook har sina fördelar som till exempel ämnesspecifika grupper där man kan ha mycket gemensamt men FB är också en skvallerbytta och mycket hatprat och oförsonlighet lyckas FB förmedla. Tyvärr,

   Ögonen, man tager kanske vad man haver? Alla är tydligen inte blåögda.

 • Wesber

  Facebook lade jag ner för ett antal år sen, däremot har jag ånyo öppnat ett instagram – konto efter 2 månaders nedläggning. Dom är fina tomtarna men ögonen blir man lite hyptoniserad av, dom stirrar på en lite anklagande!!! Nä, jag bara inbillar mig, man tager som sagt vad man haver vid tillverkning. Här spöregnar det idag.

  • Per

   Jo, ditt Instagram är jag följare av och eftersom du har en och annan bild med jämna mellanrum så är det intressant. Det är ju ganska enkelt när allt kan skötas direkt från mobiltelefonen.

   Aj, aj, titta inte för länge på de ögonen så att du blir bortkollrad. Det vore inte bra inför jul!

 • annepauline

  Haha, Wesber, nu fick jag ett gott skratt. Ja, tomtarna tittar faktiskt anklagande och lite surt på en.
  Hos mig spöregnar det också, jag tycker det har gjort det hela november och hittills i december mest varje dag. Nu kan man väl inte klaga på låga vattennivåer i alla fall.

  • Per

   Det har du rätt i, grundvattnet borde få sig ett rejält tillskott denna höst. Annars har det varit ett bekymmer tidigare under torra, regnfattiga somrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »