Allehanda

Det kom ett paket

Det har sina fördelar att blogga. Förutom kommentarer på själva bloggen dyker det ibland upp människor som säger att de läser bloggen eller på annat sätt ger sig till känna. Till exempel på Urkult har det hänt flera gånger att folk känt igen mig och sagt att de läser min blogg. Eller så har de läst den tidigare och kanske hoppat av. Ibland har jag fått grejor mig tillsänd som uppskattning för bloggen eller bara annars men bloggen har hela tiden varit det gemensamma. Bloggen har en viss kontaktskapande funktion.

Inte minst mitt projekt tidigare i år gjorde att jag fick ett antal vykort mig tillsänd trots att min ”nicaraguanska adress” användes. Det var en kul grej som fungerade trots viss fördröjning ibland.

I början på veckan anlände ett litet paket som först väckte en viss förundran. Vem kunde det månne vara ifrån och vad innehöll paketet. En bok? Nej då, det var en liten tavla som oljemålning föreställandes ett vinterlandskap. Verkligen vacker och som snart kommer att hänga på en vägg i stugan. Sådant uppskattas!

Personen ifråga har jag haft kontakt med tidigare och då också med bloggen som kontaktskapande men det är några år sedan sist så det blev en trevlig överraskning att detta dyker upp. Det ger också bekräftelse att det finns folk där ute i cyberrymden som följer bloggen men som sällan och aldrig kommenterar. Det är också ok.

Ett tackbrev totades ihop idag och avsändes. Hoppas att det hinner fram till jul. Andra gånger har folk velat förbli helt anonyma och att saken inte alls nämns i bloggen. Det får man också respektera. Roligt är det i alla fall att det ibland kommer livstecken från er läsare därute, om det så smått eller stort. Det är de små glädjeämnena som ger det där extra glittret i tillvaron.

Jag vill i sammanhanget också tacka er alla som kommenterar regelbundet eller mera sällan! Kommentarer tillför bloggen ett mervärde som både läsare och jag som skribent uppskattar. Ibland tycke jag att kommentarerna är bättre än själva inlägget.

Bilder är en viktig del av min blogg och därför vill jag också gärna i detta inlägg visa en bild som jag igår publicerade på Oxkangars FB-sida och som där rönt stor uppskattning. Inte vill jag undanhålla er en bild som jag själv är ganska nöjd med och som visar något hur det kan se ut i byn i adventstider. Varsågod!


Ni kan väl glädja mig med ett vykort? – Blogginlägget om min nicaraguanska adress.

Kvarnen i byn har även detta år fått ljusslingorna på vingarna tända och de syns över stora delar av byn. Åtminstone övre delen av vingarna. Det har blivit liksom en tradition att kvarnens vingar får strålande ljus i advent och en bra bit efter jul.

Och här är tavlan som jag fick. Fin eller hur? Jag föreställer mig att det är en fjällsjö eller kan det vara i Norge?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »