Allehanda

Väst på inkommande

Senast investerade jag i en hatt, nu är en väst beställd.

På resor är det viktigt hur man är klädd så att det passar in och är praktiskt. En väst är att föredra på sommaren när det varmt, kortärmad skjorta eller t-shirt under, blir det kyligt och regn drar man bara på en tröja av något slag. Att den har lämpliga fickor och att dragkedjor håller är också viktigt. Hatt och väst är som bäst till häst. Nåja, Brunte får inte alltid följa med på alla äventyr men ändå.

Jag letade i provinshuvudstadens ekiperingsaffärer och köplador men nope, ingen föll mig i smaken. Eller rättare sagt, det fanns nästan inga västar alls i sortimentet. Ända tills jag kom till Kurres välrenommerade sport- och fritidsaffär. Där hittade jag omgående en fin väst som jag genast föll för. Kruxet var bara det att min storlek inte fanns. När och om nästa leverans infann sig var oklart. Det var en Fjällrävens väst med namnet Reporter. Visserligen av den dyrare sorten men jag räknar med att ha den i många år och Fjällräven borgar för kvalité.

Lite modstulen återvände jag hem men så fick jag syn på datorn och då lyste jag upp. Kanske det gick att beställa på nätet? Efter några minuters sökande hittade jag Scandinavian Outdoor och si där fanns västen och till ett bättre pris. Hela 30 europenningar tjänade jag genom att beställa på nätet. Visst bör man understöda den lokala handeln men nu hade jag en anledning så god som någon annan att handla på nätet. Mitt första klädesplagg beställt på nätet.

Två bryggor Sidensjö
Konstverket Två Bryggor i rostfritt stål och sibiriskt lärkträ vid rastplatsen Näs (väg 335) nära Sidensjö. – Monika Gora (konstnären) skriver om sina tankar gällande konstverket ” Drömmesjöns bryggor på land. Bryggor för drömmar – att drömma på, drömma utifrån. De är också anvisningar om riktning, tänkbara vägar, språngbrädor ut i luften, avsatser, startbanor för flygande tankar”.
Två bryggor Sidensjö_2
Måste ta med spaden nästa gång jag åker förbi

 

4 kommentarer

 • kicki53

  Nån gång ska vara den första. Själv köper jag det mesta i klädväg på nätet, då det är så praktiskt för oss som bor avsides. Dessutom ogillar jag att gå i affärer.

  • PJN

   Man får då inte prova kläderna vilket kan göra att de inte passar. Det är en nackdel. Denna gång hade jag dock förmånen att få prova både M och XL vilka inte var mina storlekar. L skulle det va och det beställde jag.

 • kicki53

  Man lär sig angående storlekar, det blir väldigt sällan fel. Och skulle det mot förmodan inte passa får man fraktfritt byta.

  • PJN

   Som man är det lätt gjort att man håller sig till den butik man blir bäst betjänad och ganska säkert hittar vad man söker. Man vill liksom inte slösa alltför mycket tid på klädköp. Lite konservativ är jag när det gäller klädköp så därför har inte annat lockat tidigare. Men det blir det kanske ändring på nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *