Allehanda

Året som gått + musik(sk)val

Här sitter jag och lyssnar på musik mitt på ljusaste nyårsafton. Länge leve Spotify för här kommer musiken som ett skott. Inget letande på hårddisk, USB-minne, YouTube eller förlegad CD-skiva för att inte tala om den antika LP-skivan. Två sekunder max så ljuder mina favoriter i högtalarna. –  Å andra sidan kan jag också gilla det nostalgiska värdet av musik från en LP-skiva i sken av stearinljus.

Låter jag som en försäljare av Spotify? Ursäkta, sådan är jag inte, jag bara konstaterar att jag har  Music On Demand. Nu!

Ljusaste nyårsafton? Nja, det är en sanning med modifikation. När jag sticker näsan utanför farstubron skvalar regnet ned och det är mörkt som i säcken.

Årets händelser? Jag besökte Madrid och Amsterdam. Kul, kul, men årets tophändelse är ändå Urkult. Där kände jag mig hemma. Näsåker är en by i Norrland, visserligen naturskön, men det som gör Urkult till Urkult är ändå alla fina människor som deltar, musicerande, levande, dansande, svävande. – Jag visste inte att himlen finns i Näsåker när Urkult besöker.

Vad lyssnar jag på? Jag förstår att ni håller på att spricka av nyfikenhet. Mina favoriter genom åren har varit CCR, Santana, Hootenanny Singers och icke att förglömma Sarek. Men det finns flera, t.ex. Dag Vag. Helt rätt, jag lyssnar just nu på Dag Vag medan jag skriver dess rader! ”Dimma” är min favorit. – Som musikälskare är jag allätare.

Varför inte blues i skum lokal? Där finns mitt hjärta närmast ändå.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dZScGiNmTdw]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »