Allehanda

Ny månad, ny bloggdesign

Som synes har jag slagit på stort och valt nytt utseende på bloggen. Det gäller att förnya sig med jämna mellanrum. Jag är rätt nöjd med bytet redan nu men något kommer jag att fixa till ytterligare. Bilden i headern är inte min egen men den får stå kvar lite så kommer det något annat lite längre fram. Vad tycker ni, skriv en kommentar och avge domen!

Nytt är att startsidan bara visar inledningen på inlägget och sedan får man klicka på ”Läs mer” för att se hela inlägget, bilder och allt annat spännande som kan finnas. Alltså när man går in på själva startsidan på bloggen via Hem-knappen eller genom att klicka på bilden i headern. Det gäller för mig som bloggare att skriva något intressant i inledningen som lockar att klicka vidare. – Gillar du grejen med att klicka dig vidare till själva inlägget?

I menyraden finns också en symbol till vänster (tre streck ovan på varandra) och där kanske det också kommer att finnas material. Den är dock en liten doldis så jag tror inte den får någon stor funktion hos mig. Scrollar man ned en bit i texten kommer det fram två pilar i högra och vänstra sidan där man kan gå till nästa eller föregående inlägg utan att gå via startsidan. Annan font hjälper också till med att förnya utseendet och känslan. – Tycker du att det är för liten font (små bokstäver) är det bara att nyttja tipset jag gav tidigare i Databiten. Håll ned Ctrl-knappen och rulla hjulet på musen. –  Överhuvudtaget en ganska tydlig design utan en massa lull-lull som irriterar. Enligt mig bör en blogg vara ganska ren.

Jag minns min första hemsida från 90-talets senare hälft, alltså inte blogg utan hemsida, där fanns nog en hel del blinkande och diverse gif-bilder som rörde på sig. Tyvärr har jag den inte kvar men det hade varit kul att se de första trevande försöken att publicera på nätet. Kanske inget jag skulle publicera idag.

Nåja, tiden går, vi förändras och utvecklas och nu är det mars, vårmånaden. Igår sken solen, idag är det åter ruskväder med hård vind och snöfall emellanåt.  Jag beslöt att tvätta Bettan på en automat. Tyckte att väglaget såg ganska torrt ut och kallare har Pohlman lovat. Körde in Bettan i tvätten och jag satt kvar medan tvättskum sprutades, borstarna roterade och torken blåste luft. När vi sedan körde ut var det mer eller mindre snöstorm. På de 10-15 minuter vi var inne i tvätten hade vädret slagit om och nu var inte vägarna alls så torra längre. Och jag som hade hoppats att Bettan skulle få vara fin åtminstone en vecka framåt.

Ja, vad tycker ni, låt komma!


Att göra texten större – Tips i databiten

Så här såg vägen genom byn ut för några dagar sedan.  På många ställen helt bar vägyta

Till och med Destia har knuffat snövallen längs vägen i diket.  Inte ens de tror på vintern mera. Vi får se om kung Bore får ett återfall eller om det värsta snöskottandet är förbi.

2 kommentarer

 • annepauline

  Jag tycker ”nya” bloggen är riktigt bra. Helt ok att klicka sig fram till inlägget och så himla skönt att bloggen är fri från en massa reklam och annat skräp. Jag slutade se på TV för många år sen på grund av all reklam och jag står inte ut med reklam på bloggar heller. Nåja, nu för tiden läser jag nästan enbart din blogg. Jag förstår ju dem som bloggar och får ”lön” och en massa saker från olika leverantörer men de får ha sina bloggar ifred för mig.
  Bilden är jättefin men du byter väl ut den mot en egen så småningom? Här var förra veckan otroligt mild, upp till tio plusgrader. Igår började det dock snöa igen och det fortsätter att dala ner snö idag.

  • Per

   Roligt att du gillar nya designen!
   Reklam borde inte finnas, jag har då inte ingått något sådant avtal. När jag tidigare fanns på wordpress.com tror jag att de smög in ett och annat reklaminlägg men med wordpress.org så borde det vara reklamfritt.
   Så länge det är en liten blogg är det ingen idé att ha reklam, det ger ändå inga pengar.
   Annars knatar antalet aktiva användare sakta men säkert uppåt och det är ju kul men det är ändå en liten blogg.

   Jo, jag kommer att byta ut bilden till något eget här småningom. Vi få se vad det blir.
   Här ligger vi denna vecka på en 5-10 minusgrader och på fredag lovar de snö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.