Allehanda

Heikki 14 15

…så heter gumsen som jag blivit bekant med i hagen vid sidan av min stuga. Jag talade igår kväll med min granne fåraherden och han berättade om de två baggar som för närvarande har varsitt eget litet harem. Den ena heter Ulf och den andra heter Heikki med ID-nummer 14 15 i båda öronen. Det är Heikki som huserar i hagen vid min stuga.

Först var både han och tackorma skygga och rädda för min person men när jag började bjuda på gräs blev det annan ton skällan. Heikki har förresten en skälla (bjällra) runt halsen så det hörs bra var han är någonstans i hagen. Grannen menade att Heikki kan man inte lita på till 100 %. Ena stunden är han hur kärvänlig som helst, nästa stund kan han utdela en rejäl knuff i lönndom. Därför är det bra att hans skälla klämtar för vart steg han tar.

Nu går det bra att klia Heikki bakom örat och han kommer springandes när han ser att jag närmar mig stängslet. Men igår kväll när jag försökte fånga honom och hans flickor på bild samtidigt som jag slog gräs invid stugan med röjsågen då vägrade han infinna sig. Jag hörde hans skälla i skogsbacken men inte kom han fast jag kallade. Heikki har ett huvud för sig själv, fårskallen.

Nu är den lilla ängen invid stugan slagen. En kort stund tog det med röjsåg, betydligt lättare än med lie.Men nog har lien in funktion än, det gamla fina redskap som den är.
En stund senare mumsar Heikki friskt på nyslaget gräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »