Allehanda

Sommarens godaste dryck

Idag köpte jag en hel liter jordgubbar. Goda och söta var de. Jag kom att tänka på den goda dryck vi själva gjorde i barndomen. Då var det inte så vanligt med läsk, juice och saft köpt i butik. Då var det mjölk, vatten och kaffe. Jo, jag minns att vi drack kaffe som vilken vuxen som helst. Inte bara en utan fler koppar åt gången. Idag är det nästan sällsynt att barn dricker kaffe. Svartvinbärssaft var den stora undergörande drycken när det var förkylning på gång. Jag minns också med saknad salig mors mjöd.

Den tiden fanns det stort jordgubbsland på gården och det var bara att plocka och äta direkt från plantan. Vi brukade plocka 5 – 10 jordgubbar i en mugg eller stort glas vartefter vi tillsatte en matsked socker. Bären krossades med sked eller gaffel och vatten blandades med röran. Voilá, så hade vi sommarens godaste dryck. Först drack vi saften och som avslutning mumsade vi i oss de krossade gubbarna med sked. Det var ett par sådana blandningar jag gjorde idag. Några iskuber gjorde susen.

Refreshments

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »