Allehanda

Flanell

I saltgruvan går många omkring med flanellskjorta under den kalla delen av året. Ungdomarna gör det inte men många av oss som är gammal i gemet växlar till flanellskjorta i oktober. Flanellskjortan är tydligen en generationsfråga.  På sommaren är det dock t-shirts som täcker övre delen av våra lekamen. Igår investerade jag i tre nya flanellskjortor och är nu rustad inför vintern.

Normalt har vi uniform klädsel, blå eller grå. Men skjorta eller t-shirt är valfri. Flanellskjortan köps ofta på HH och är ganska tråkig och har föga variation i designen. Billig och håller en säsong.  Sommaren bjuder på fler motiv när t-shirten är dominerande. Sommaren är också mera internationell. Istanbul, London, Buenos Aires, Dubai, Gotland, Greece, New York, Canary Islands, Thailand skymtar förbi på våra bringor när vi gräver oss fram i gångar och orter. Glada Tomaten har ibland en skrikande grön-gul t-shirt som gör att hans syns. Som en nymornad rödglänsande finne på näsan ser man honom på långt håll. Det är bra, då vet man var man har honom. Stora Yxan har ofta motiv med Marathon. Han samlar på marathon-lopp och t-shirts finns för varje lopp av betydelse. Medicinmannen har sällan någon mera inspirerande beklädnad utan skuttar mest omkring med vanliga jeans och blå jacka.

Det slår mig att vissa ord är olika på svenska i republiken och kungariket. Själv använder jag t-shirt, läsk och keps. I republiken är motsvarande ord t-paita, lemonad och lippis. Flanell torde dock vara samma i republiken och kungariket. Det finns dock många fler spännande tygord. Terylen, gabardin, polyester och lurex t.ex. En skjorta i lurex skulle säkert göra succé i saltgruvan.

Vad bilden har med inlägget att göra vet jag inte, men här får ni en bild av apoteket vid Kyrko- och Hovrättsesplanaden. Klicka på bilden så ser ni tre små UFO:s som kommer längs med Kyrkoesplanaden.

0 kommentarer

  • G T

    Har med nöje,glädje och spänning följt med Chorizo`s blogg ett tag och blir lika imponerad över dess inlägg!!! Speciellt händelserna i Saltgruvan är mycket innehållsrik läsning. Blev mycket nyfiken på ett klädesplagg som ”lurex”,som jag blev tvungen att ”googla” och konstaterade att : vem vet, kanske G T någon dag dyker upp iklädd i en sådan skjorta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »