Resor,  Upplevelser

Mission completed

Egentligen vill jag bara berätta att jag är i livet och finns till. Det har blivit en paus i bloggandet och det har sina orsaker.

I onsdags for jag med buss norrut till Haparanda och stannade där en natt. Följande morgon blev det ytterligare en bussfärd och denna gång till Pajala. Där hämtade jag en bil som skulle köras till Skåne och detta har sysselsatt mig de senaste dagarna. Detta uppdrag har jag skrivit om tidigare men det är först nu som det blev genomfört.

Jag körde en 82:ans Peugeot pick-up med bur på flaket och i äkta norrlandsstil välutrustad med belysning på taket genom nästan hela Sverige från norr till söder. Det var en utmaning! – Jag behövde inte använda den väl tilltagna belysningen eftersom jag inte körde på natten. Det borde jag ha gjort, kört på natten!

Utmaningen var att det är en gammal bil med den teknik som då fanns och man vet aldrig vad som händer med en begagnad bil trots löftet om att ”de o bar å kör” på ren norrbottniska. I princip kan nästan vad som helst inträffa. Lägg därtill att det var fruktansvärt hett med temperaturer från +25 C och uppåt, speciellt igår fredag. I en bil utan ac! Kanske ett litet under att chauffören klarade av detta?

Jag har helt enkelt inte haft tid och ork att skriva blogg. Nästa vecka hoppas jag kunna skriva ett eller ett par inlägg om denna krävande men ändå lyckade resa.

Nu är jag i Malmö ett par dagar. Tågfärden hit från Höör hade sina sidor: försening på drygt 1,5 timmar. Allmänt  elfel var orsaken och tydligen inte första gången det hände. Ett tåg blev ståendes mitt i skogen och folk tappade tålamodet och genomförde något som så vackert kallades spontanevakuering. De öppnade helt enkelt dörrarna och bara stack. Det gjorde att trafiken inte kunde komma igång när väl det tekniska strulet var löst utan man måste också kontrollera att folk inte fanns längs med spåret vilket ytterligare fördröjde uppstarten av systemet.

Nåja, fram till Malmö kom jag och fortsättning lär väl följa!

Endast en bild denna gång och  det som jag såg i morse när jag på  tidig morgonpromenad skådade uppåt. Nog är väl ändå Skåne vackert?  – Bara en liten detalj från Skåne men jag återkommer.

12 kommentarer

  • PJ

   Visst är Skåne vackert, kanske som helhet det vackraste landskapet i Sverige? Och då finns det ändå mycket att välja på: fjällen, Höga kusten, Stockholms skärgård, Öland och Gotland, de norrländska skogarna plus mycket annat jag inte sett.

 • Erik Forsling

  Min Malmödotter gjorde även hon en odyssé helt nyligen. Vykort från Mora , Carl Larssons Lilla Hyttnäs, sedan nattåg till Kiruna, bara dagarna innan det officiella erkännandet av midnattssolens inträde på scenen. Föremålet för besöket var en f.d. flickvän som gör sin AT-tjänst på ort och ställe, men en natt tältade hon ensam på Luossavaara – och fann upplevelsen helt magnifik. Sedan nattåg igen, nu söderut. Hon är åter hemma i Malmö, nöjd med sin resa; en resa utan tågstrul. Hoppas att staden i fråga är stor nog för er båda!

  • PJ

   Det var inte heller någon dålig färd. Från söder till norr och med mera miljövänlig transport. En 82:ans Peugeot har kanske inte de bästa utsläppsvärdena. En tältnatt på ett fjäll står också hos mig högt i kurs även om jag inte gjort det än. Jodå, Malmö vill ju gärna kalla sig storstad så vi ryms nog.

 • annepauline

  Jag tänkte på det direkt, köra en 82:ans Peugeot i denna värme genom snudd på hela Sverige. Voi, voi! Det kan man kalla en riktig bravad, större bravad än de som sprang Stockholm Maraton i lördags när det var + 28 grader i skuggan. Den här värmen knäcker mig fastän jag inte behöver köra en 82:ans Peugeot i timtal… Igår kväll fick vi yttersta hörnet av ett åskväder. Det kom tio ( nåja, tjugo ) regndroppar och jag blev så glad så jag blev nästan religiös. Men det skulle behöva regna en hel vecka i sträck nu för att rädda grönskan. Och böndernas grödor.

  • PJ

   Ja, det var tufft men det gick. Mera om själv bilfärden kommer i ett senare inlägg.
   Rena värmeböljan även här nere i Skåne men nu lovas svalare väder. Bara att hålla tummarna för lite regn också. Det behövs verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »