Allehanda

Tur att det är semester

En snabb cykeltur till sundet för att inmundiga en glass med tillhörande korv företogs i kvällningen. Hallon-saltlakrits-glass var riktigt gott, hur underligt det än låter. Vid borden sutto gubbar och gummor slickande den ena kulan efter den andra, språkandes om än det ena, än det andra. Mest om andra. Cykling som är väldigt populärt avhandlades och årets Vätternrunda dessikrerades. Vad gick bra, vad gick inte så bra. Själv tog jag två korvar som efterrätt, slött lyssnande på deras taktiksnack

Kan tyckas märkligt med sådan efterrätt men sådana är tiderna för mig. Sover lite hur som helst. Pigg som en mört i mörtstugan, nästa stund sover jag som en vedklabb i traven. Tur att det är semester.

På eftermiddagen gjorde jag ett besök i en av landskapets köplador. Plockade lite varor i vagnen och njöt av den svala som flög kring min kropp. Så är det på dylika ställen med kyldiskar och färskvaror. Tempererat och behagligt. Plötsligt stod en dam framför mig som jag sett tidigare. Var, när och hur? Javisst, en av systrarna Wik. Men vem av dem? Jag gjorde en trevande framställning och såg att hon ruskade på huvudet. Nehej, inte Wik. Ingen syster heller. Jag var ute på helt fel spår men jag visste att jag sett henne tidigare. Aj, jasså, jobbat på Aftonbo, fick jag mig informerat. Vårdat gamla mor. Javisst, nu gick det upp en augustimåne för mig. Det var hon som jag alltid trodde var en av systrarna Wik. Så lik, så lik, nästan som en Wik.

Själv blev hon också perplex och började plocka varor i en helt annan vagn än den som hennes vapendragare rattade. Han såg allmänt butter ut och blev ännu mera mulen när hon inte höll reda på sin vagn. Den tredje mannen (finns det inte en film som heter så?) vars vagn plötsligt fick tillökning av både oliver och saltgurka såg generad ut och fortsatte utan att plocka bort de oönskade varorna. Säkert något han kan behöva i denna värme. En oliv och en skiva saltgurka på ett kex och ett glas vin på kvällskvisten vore väl inte så dumt? Hoppas att han hade kex och vin hemma.

Som avslutning på kvällen tog jag ett dopp. Klockan var närmare halv elva och det var så skönt i den varma kvällen. Solen närmade sig horisonten och spred sitt sken bland holmar och grynnor i väst. Tur att det är semester.

Solnedgång i juli

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »