Allehanda

Måndagslistan

Jag är barnsligt förtjust i att läsa och fylla i listor som dyker upp på bloggar och SOME. (Se där, en för mig ny förkortning: SOME – Sociala medier)

Okey, inte alla listor men… Sedan har det också stor betydelse vilka listor jag läser. Är det tråkiga standardsvar kan jag knappt dölja en gäspning och går snabbt vidare men ibland är någon originell och bjussar på sig själv. Det gillar jag.

Veckans blogglista på SevenDays, Min dröm, tycker jag är lite för lik en annan för en tid sedan så den hoppar jag. Visst, så skriver man om man är modern, hoppar istället för hoppar över. Hmm…

Istället blir det en lista med utgångspunkt från en lista i ETC där Bianca Kronlöf svarar. Jag tar inte med alla frågor utan gör mitt eget val.

Måndagslistan

Strömmar just nu: K Special från SvT Play.

Läser just nu: Marken av David Väyrynen

Sajt jag besöker lite för ofta: Kanske Google Maps. Jag gillar att placera folk och företeelser geografiskt. Google Maps eller andra kartsiter. Ok,  jag gillar kartor.

Film jag ångrar att jag någonsin såg: Rosemarys baby. Jag avskyr skräckfilmer och speciellt denna.

Verk jag inte skryter om att jag älskar: De finska filmerna med Uuno Turhapuro som huvudperson. Förresten, Åsa-Nisse filmerna också.

Då fick jag gåshud senast: Sofia Jannok på Urkults stora scen i somras.

Verk jag skulle vilja ha en uppföljare på: Den danska tv-serien Matador

Ord jag får akut migrän av: Struktur och då speciellt i feministdebatten. Strukturellt förtryck är alltför akademiskt för att nå ned till mannen på gatan/golvet. Därför pratar män och kvinnor förbi varandra. Det måste finnas ett annat ord/uttryck som alla förstår.

Företagsslogan jag skulle vilja ha på min gravsten: OLW:s ”Har ni fest, eller?” – För att påminna folk om att leva livet nu.

Kulturupplevelse som förändrade mitt liv: Urkult, naturligtvis!

Vad jag skulle ha på mitt släktvapen: En gåspenna och ett objektiv

Fiktiva personer jag vill para ihop: Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump. Tänk vilket superteam i tokerier men också i klokerier.

Bok jag ställer undan när folk kommer på besök: Bibeln. Folk kan få för sig att jag är religiös.

Kopiera och skriv om du har svaren, jag läser gärna om du lämnar en länk eller svar i kommentarerna.


Bianca Kronlöf: ”Fett skönt att ha en asrik, asstark tjej!” 

K Special

David Väyrynen ”Marken”

Uuno Turhapuro

Åsa Nisse 

Sofia Jannok 

Matador

Urkult 

Solen i novembers vissnade strån

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »