Allehanda

Så gick den sommaren

Sommarens sista dag, idag? Ja, enligt kalendern borde det vara så men än kan det komma fina, varma dagar. Brittsommar kallas det visst.

Igår var det villaavslutning eller stugsisten som de säger på andra sidan Kvarken. Då är det fyrverkerier och smällare, marschaller längs stränderna och ibland t.o.m. brasor. Mat och dryck, fest med andra ord. Jag tog mig en liten biltur på kvällssidan innan det blev mörkt. Åkte runt lite i byn och tog foton här och var. Träffade en av byns äldre innevånare som tidigare i sommar legat på sjukhus men nu åter var på benen. Det var roligt att se att han åter var ganska pigg och kunde motionera längs byvägen.

For vidare till grillkiosken vid bron och åt ett par grillkorvar. Sista kvällen de hade öppet denna säsong. Även där tändes marschaller och även raketer utlovades senare när det blev mörkt. Annars tyckte jag inte att det var så mycket fyrverkeri i år. Kanske jag befann mig på fel ställe. Gladast var nog husdjuren.

Sommarens sista dag, ja, men nu har vi förhoppningsvis en fin höst framför oss. Det gäller att ta det på rätt sätt. Mycket spännande kan också hända då, både här och där. Vi får se, något är det säkert på gång!

brygga
Här en bryggbit som flutit iland nära min villa. Någon som saknar den?
brygga-3
Alldeles spegelblankt var det. Här börjar vår by, vid den tredje bron.
brygga-2
Ännu en bryggbild. En brygga kan vara på många sätt. Stor och pampig eller liten och nätt, som denna. Eller ranglig och svajig.

8 kommentarer

 • Erik Forsling

  Brittsommar, eller indiansommar. Brittsommar anses nog dock traditionellt mera anknutet till Birgittadagen i oktober. Men knappast är så många kinkiga på den punkten – det finns andra regler också. De flesta gör nog vi vi tycks göra, använder det helt enkelt för vackra, och lite varma, höstdagar. Indiansommar är nog mer generellt för en vacker och icke ruskig höst.

  • PJ

   Ja, så heter den också, indiansommar.
   Brittsommar trodde jag länge, när jag var ung, hängde samman med Brittiska öarna. Jag hade fått för mig att det var varmare och behagligare där än på många andra ställen. Nu vet jag att det minsann kan regna och dra in dimma på de öarna.

 • wesber

  Det har varit en underbar sommar med mycket badande både i sjöar och hav. En tripp till hemlandet nu i augusti med besök hos din syster och svåger i Den Lyckliga Staden var helt underbart, vi hade det så trevligt ute vid deras villa. Juthbacka marknad däremot hoppade jag över, ”guben” fick åka o jag tog mig en skön sovmorgon vid fjärden, kände mig lite less på marknader just då. Välkommen september, jag älskar den månaden och om några månader ska jag bli farmor. TJOHOOO.

  • PJ

   Visst, September är fin. Oj, farmor, inte dåligt det! Då är det bara till att gratulera i förskott.
   Jodå, Juthbacka-marknaden är sig lik, år efter år, så jag tror inte du missade mycket. Det skulle då ha varit att träffa gamla bekanta. Man vet inte vem man stöter på där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »