Allehanda

Flykt från stegen

Fredagens pinsamma situation berodde på bristande underhåll. Jag hade med Medicinmannen diskutera byte till ny benbeklädnad men jag hade ännu inte hunnit göra slag i saken. Det är bråda tider i saltgruvan och ibland springer tiden iväg så man vet inte vart. Mina arbetsbyxor hade en och annan repa och på viss ställen kändes vävnaden tunn. Dags för byte med andra ord.

I fredags gjorde en skola/utbildning ett studiebesök i gruvan. De ville väl se arbetslivets verklighet och vad som väntar när de är klara med sina studier. Döm om vår förvåning när det visade sig att en stor del av gruppen var tjejer. Därtill var de flesta iklädda vit uniform. Inte snygga sjuksköterskedresser utan vita halare. De kallas målare och måste vara släkt med Vita Byxan.

Jag höll på att rusa upp och ned för stegen för att avsluta arbetet i den nästan färdiga orten. Dunk-dunk, på med passet och nästa dunk-dunk. Jag lade märke till att ett gäng närmade sig och såg inte mitt norra getöga helt fel var de flesta unga snygga damer. Då, just då, sprack mina byxor i den mest centrala punkten i hela munderingen. En betydande reva uppstod i byxan där det förmodade klockspelet finns hos den manliga delen av befolkningen. Ve och fasa! Där stod jag på stegen med vidöppna spjäll och nästan fri insyn på kronjuvelerna. Jag skyndade mig ned från stegen och ställde mig förståndigt nog att med ryggen mot gruppen som passerade, ivrigt studerande de instrument på verktygsvagnen vi använder i gruvan.

Visserligen är jag ingen blyg person men så frimodig är jag ändå inte att jag offentligt gör ”stegen”.  Därtill ville jag bespara de väna möerna en traumatiske upplevelse. Den kunde ha påverkat hela deras fotsatta yrkesval. Det vill vi inte riskera i gruvan. Vi behöver fler kvinnor även i vår bransch.

”Stegen” är ett eget plötsligt påfund. Vi har ju ”stången” där strippor gör diverse gymnastiska övningar för att behaga dräglande herrar i auditoriet. Tänk er, ärade läsare av denna blogg, att stegen används vid manlig striptease. Tänk er de olika kombinationer där A-stegen används för att charmera den dräglande kvinnliga publiken. Något för Chippendale att ta med i sin rekvisita?

Hur som helst, jag gjorde sorti i rätt ögonblick. Där har ni mitt B. Jag hade ju föregående inlägg sagt A.

Fler Vita Byxor som kanske lyckas bättre med golf.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »