Allehanda

Cesária Évora

Jag har en ny förälskelse på gång! Ifjol var det Lale, denna gång till en dam som är död, nämligen Cesária Évora från Kap Verde, öarna i Atlanten, ni vet. Jag snubblade över hennes musik av en tillfällighet och jag blev hänförd, jag måste dela med mig. Här finns lite mera info in English.

Hon sjunger på portugisiska, språket på de pratar på Kap Verde. Hon har en balanserad röst och hon sjunger med inslag av fado och latinamerikanska rytmer, blandat med något av det afrikanska. Tillsammans med ett fint komp och vemodiga melodier är det en fin blandning. Jag misstänker att jag kommer att lyssna många gånger denna sommar på hennes musik. På Spotify finns bl.a. hennes fina album Mãe Carinhosa som kommit i år. Själv har jag gjort en liten lista på 8 låtar på YouTube. Håll till godo, få se om det är fler än jag som gillar denna typ av musik?

[youtube=http://www.youtube.com/playlist?list=PLeA3P6ZqAfME0XCnoX-nvCfS9RXMPdnG5]

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »