Allehanda

Tala med mig, Itella

Itella heter posten i republiken. Det dög liksom inte bara med Posten/Posti även om så skyltas på vissa ställen. Nu har Itella gjort bort sig och slarvat bort ett rekommenderat brev till mig. Fy, fy (huvadå) om det inte dyker upp inom de närmsta dagarna.

Avisering om brevet fick jag men när jag skulle hämta ut det så fanns det inte hos postombudet som letade som en svettig narkotikahund i hyllor och lådor. Efter telefonsamtal kors och tvärs kunde konstateras att brevet var och är borta. Hur kan det komma sig?

Det är inte första gången det krånglar med brev och paket till mig. Ett par gånger tidigare i år har jag fått hämta paket i Maxmo och senast var ett paket på avväger i grannkommunen Korsholm. Denna gång skulle det rekommenderade brevet hämtas upp i socknen trots att mitt postombud finns i kyrkbyn vid den vackra fjärden.  Se där hur det går med all omorganisering och alla nymodigheter. Ok, en gång är ingen gång men två gånger är redan en vana. Lite småsur är jag på posthanteringen i landskapet för nu får jag extra besvär med att kontakta avsändaren som i sin tur måste göra en reklamation innan de kan skicka ett nytt brev till mig.

Vad innehöll då brevet? Jo en film på DVD som heter ”Tala med henne” eller på originalspråket ”Hable con ella”. Det är en spansk film som jag blev nyfiken på i vintras när jag besökte kusin Vitamin i Österlen där han har sin gård med höns, gäss och får i uthusen samt en poster på väggen från denna film. Jag hade tänkt se filmen nu i helgen men si där bet jag mig. Som kompensation får jag trösta mig med annat skoj i morgonkväll och som går inte av för hackor. Tur att man har en plan B.

Här blev det snurr i distributionen

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »