Den första snön

Så har då den första snön kommit och naturligtvis måste jag ge mig ut på kvällskvisten och köra bil med sommardäck på. En tur till den lyckliga staden stod på programmet. Ditvägen bjöd inga problem men vägen hem var stundtals både halkig och snöig. Trots låg fart var det ibland svårt att se vägen ordentligt p.g.a. snöbyarna som bjöd på små piskande kulor som smällde i vindrutan. Några större mängder är det inte tal om så  förhoppningsvis är snön snart borta.

Spårsnö kan vara avslöjande. I byn går en historia om ett nyårskalas med både mat och dryck. Den nattliga hemfärden för gästerna lämnade intressanta spår i nysnön som studerades följande morgon. Vem som gått vart och hur stod skrivet med tryck av fjät i vackert puder. Ett partitur i snö som skapades efter en glad kväll i vänners sällskap.

Inte mycket till snö ikväll. Som är det för det mesta, det kunde ha varit mycket värre.
Annonser

4 reaktioner till “Den första snön”

  1. Kom inte snön onödigt tidigt i år? Det kan bli en lång vinter, eller så smälter snön redan nästa vecka.

    Gilla

    1. Visst, inte ville jag se några flingor redan. Eller var det flingor? Mest verkade det vara hårda kulor och finsnö, åtminstone i våra trakter. Över helgen får vi väl dras med halkan men sedan kanske det blir lite varmare nästa vecka. Mörka sidovägar blev iaf ljusare om man skall hitta något positivt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.