Tvärnita!

Vad en fotograf och människa alltid bör tänka på!

Föregående inlägg visade bilder från min fotosafari genom bygden på tisdag. Jag körde runt, fångade en vy och stannade till. Ibland backade jag tillbaka flera hundra meter för att återskapa det jag nyss såg. Som fotograf måste man alltid vara beredd på att tvärnita när man kör bil. Ett motiv skymtar en sekund, sedan är det borta, kommer aldrig igen. Men håll för guds skull ett öga i backspegeln; det blir inte roligt om grisbilen bakom kör in i skuffen för att du fick inspiration just där!

Överhuvudtaget bör man i livet alltid vara beredd att tvärnita. En människa, en situation, en händelse, en undran, ett leende eller varför inte ett motiv dyker upp och försvinner lika hastigt. Varför stannade jag inte upp och frågade vem/vad/varför? Kanske svaret var något som förändrat mitt liv till något helt annat, något mera spännande och givande? Och skulle det vara helt fel; gaspedalen finns under sulan för en snabb rusning framåt för att lämna det som inte var bra. Livet är för kort för att ödsla tid på trivialiteter och människor som har negativ inverkan.

I detta inlägg finns de bilder från igår som jag publicerade på Facebook och som fick ett över hövan gott mottagande. Jag blev uppriktigt sagt förvånad över alla gillanden och kommentarer. Därför finns de bilderna med i detta inlägg eftersom jag vet att många av mina bloggläsare inte finns på Facebook eller har gett sig till känna.

Dessa bilder, plus någon till från igår, finns nu samlade på min Flickr-sida i albumet Ostrobothnia. Väl mött bland alla mina album och bilder på Flickr. Kom ihåg, det finns alltid möjlighet att på Flickr se bilderna i helskärm!

hallnas-2017-01-03-003
Javisst, Hällnäs-bro jag nästan dagligen åker över
hallnas-2017-01-03-002
Från samma bro söderut en januaridag anno 2017
bertby-2017-01-03-010
Next stop i Bertby
lalax-2017-01-03-036
Scottish Highlands cattle i Lålax
bertby-2017-01-03-029
Här fick vi visst backa tillbaka till Bertby
vora-kyrka-2017-01-03-046
Vörå kyrka framför januarisol
lotlax-2017-01-03-066
Denna bild från Lotlax verkar ha blivit den mest populära på Facebook

0 reaktioner till “Tvärnita!”

 1. Verkligen fina bilder. Har du någon gammal bild av den ”handdrivna” färjan som gick över till Oxkangar? Min färd som tioåring med den färjan sitter för evigt i mitt minne. – Här har det kommit ca 20 cm snö, idag var det minus 10 grader och blåser. Brr, bitande kallt, råfuktig kyla.

  1. Tack! Vädret hjälpte till .
   Jo, jag har säkert ett och annat foto av färjan men att hitta det är inte gjort i brådrasket. Jag får återkomma.

 2. ta med exif filen så får man se vilken utrustning du har och lite om inställningarna, och gps-taggen nångång så ser vi var det är knäppt

  1. Dessa bilder är tagna med min gamla 650D så där finns ingen gps-tagg. Jag väntar fortfarande på objektivet till min nya 6D. Den har gps.

 3. Vackra bilder!

  Förstår varför den med dimman är den mest populära. Dimma är alltid poppis 😉

  Tack för den fina kommentaren på min blogg. Återkommer med svar där strax. Ha en god måndag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *