Allehanda

Myror i brallan

Som ni kanske minns var jag i krig med myrorna som invaderade mitt hus och diskbänk. Jag vann! Först gjorde jag stora framsteg med dammsugaren och kunde genom utnötningskrig reducera antalet myror avsevärt. Men så gjordes ett uppehåll i krigföringen under min Parisresa. Då passade myrorna på att återerövra skärbrädan och lökkorgen. De blev seglivade.

Jag fick tips om att kanelpulver skulle göra susen mot denna småvuxna men ack så ettriga armé. Där bedrog jag mig. De dansade glatt omkring så att kaneldammet yrde. Resistenta var de eller så är kanel myrornas kokain. Jag gick bet och rev mitt hår i förtvivlan. Trots dammsugaren, som kan liknas vid en trål som rensar havet från all fisk, vällde det fram nya hjordar med myror.

I detta nödläge tipsade Gamle Svarten i Saltgruvan om en spray som såldes i den lokala köpladan. Denna aerosol inhandlades, sprayades och se på den; det tog inte många timmar innan myrorna försvann spårlöst. JAG VANN!

Igår kväll kom hämnden.

Gräsmattan hade vuxit sig långhårig, som den plägar göra vid denna tid på året. Jag gjorde en runda med gräsklipparen och kom i nära beröring med den granhäck som omsluter mitt gårdstun. Plötsligt kände jag en skarp smärta i nacken. Jag viftade till med handen och fick en svart myra i mitt grepp mellan tummen och pekfingret. Tvi, där fick jag dig!

Frejdigt fortsatte jag mitt gräsklippande ända tills nästan allt gräs på tomten var snaggat. Då kom nästa attack. Jag kände ett liknande brännande sting, men nu på ett helt annat ställe, nämligen i den region som de borta i Amerikat kallar ”private parts”. Tydligen hade en annan krigare av myrstammen oförbemärkt klättrat ned i kalsongen och där detonerat en bomb. Terrorism mot virila delar vill jag kalla dådet. Nu blev det, tack och lov, inte en fullträff på lutande tornet (inte bara i Pisa) men inte känner man sig trygg med myror i brallan.

Gräsklippningen avslutades snabbt och in klev jag i duschen för att med tvål och vatten göra processen kort med gerillaverksamheten i den genitala urskogen. Någon myra såg jag inte till men jag kände mig väldigt fräsch och pigg efter duschen. Gräsmattan var klippt och förnöjt kunde jag göra mig en kvällsmacka på den nu myrfria skärbrädan.

Även de tog sig en titt. - Skulpturer på Louvren i Paris.

0 kommentarer

 • G.T

  Kom att tänka på en sak ang. ”private parts”. Vi var ju som vanligt på vårt sommarställe
  i de södra delarna av vår region i helgen, med fullt av mygg runt oss/mej på kvällarna då man skall ut och göra nr.1. Stod i allsköns ro för att ta dagens sista rök!!!!och passa på med nr 1, plötsligt brände det till på private parts och även jag blev tvungen som statyerna ovan att ta mej en titt-och fråga min kompis : ”are you okey body”.

 • Maclindhe

  Kanel fungerade bra på våra inneboende, men å andra sidan var de inga attackmyror heller. Dina myror måste ha annat påbrå än de snällare skånska!
  Och du – ät inte löken (i korgen) om den är sprayad med det som tog kål på myrorna… 😉

  • Chorizo

   Kanske dina myror var stadsmyror? Men hos mig hade det ingen större effekt för de så lika pigga och obesvärade ut som förut. Men man måste ju prova alla råd som kommer in. – Lökkorgen sprayade jag inte utan de ställen där de spatserade in, så det är lungt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »