Allehanda

Året Runt

Håhå jaja, äntligen semester. Visst kom det lite regn i morse men nu är det åter soligt, lite blåst och myggfritt. Första lediga dagen och många fler väntar innan mina fyra lösveckor är förbi. Men vi skall ändå inte gå händelserna i förväg utan ta varje dag som den kommer och försöka använda dagarna på ett bra och avkopplande sätt. För lite vila känner jag att jag behöver.

Semestern inleddes igår kväll med att jag knatade ned till sister Jane. Med mig hade jag ett par flaskor öl som jag bjöd svåger att dela. Det bästa finska ölet som finns, påstod kassakillen i glasbutiken. Och visst, det var ett alldeles utmärkt, mörkt, ofiltrerat öl vid namn  Året runt”.

Det märkliga var att ölet hade svenskt namn trots att ett finskt bryggeri, Nokian Panimo, gjort ölet. Allt skall ju förfinskas i republiken och svenskan ”glömms” bort allt som oftast, därför var det en liten överraskning med det svenska namnet. Drycken kan gott rekommenderas för de som vill ha ett lite annorlunda öl på bordet och som gillar ett smakrikt öl. Dyrt var det inte heller, lite över 2 europengar per flaska.

Jag är ingen stor öldrickare men när jag ser en konstig etikett, flaskform eller ett annorlunda namn på en flaska blir jag nyfiken och vill prova. Gärna får det också vara ett mörkt öl. Hittills har jag haft tur och bara fått goda smakprover. I julas köpte jag ett norsk öl vid namn ”Annorlunda Jul” och den var också god, låt vara att jag då glömde bort den till julbordet och vi drack inte upp den förrän till midsommar men det är en annan historia som jag, om jag inte missminner mig, har förtäljt tidigare.

Runt våra fötter snodde svågers svarta katt med det enkla namnet ”Kisse”. Vad ankan heter vet jag inte men den satt helt stilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »