Allehanda

Åt och drack, tills jag sprack….. nästan

Darrande Strängen och King Valo som jobbar i samma team som jag i Saltgruvan rekommenderade kebabtallrik med ris hos Korv-Görans i Ebbas stad. Gott och stor portion, påstod de. Jag var skeptisk.

Idag gjorde jag mig ärende till staden och slank in på stället för att testa anrättningen. Ut kom jag mera än mätt. Vilken portion i omfång och gott var det! Där knusslades det minsann inte med sleven. Gott om sallad, saltgurka, tomat och peperoni. Riset var superbt och det perfekt kryddade kebabköttet bildade ett berg ovanpå allt det andra. Mera hade inte rymts på tallriken. Lägg därtill de goda såserna. Jag var imponerad! Detta är mat för en kulinarisk skogshuggare och portioner á la America.

Priset var visserligen 9,50 europengar men frågan är om det inte är värt det för den verkligt hungrige. Halvportion verkade också finnas på menyn.

Att stället är populärt är inte tu tal om saken. Trots att det jobbade tre hurtiga damer bakom disken fick jag vänta närmare tio minuter innan jag fick beställa och detta en fredags eftermiddag. Munnen gick hela tiden på  tanterna vid grill och spis och de verkade känna sina stamkunder.

Av princip kastar jag ingen mat och det som blev för mycket stod mig upp i halsen när jag spatserade iväg på den nästan folktomma gågatan en sen fredags eftermiddag i Ebbas stad. Nästa gång jag besöker stället måste vara i slutet på fastemånaden.

Här gör vi halt, sa den kurrande magen

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »