Allehanda

Tystnad, tagning!

Åter en fin dag, gårdagen.

På kvällskvisten tog jag cykeln och rände iväg till grillkiosken vid sundet. Jag hade inte ätit något ordentligt mål mat under dagen och det kändes för lite snabbmat i kistan. På huvudet fäste jag min action-kamera för att filma världen och färden. Det gäller att testa och prova sig fram med min nya leksak så att jag vet hur den fungerar.

Jag filmade ända fram till luckan där man beställer maten och tjejen frågade naturligtvis: Vad är det där? Jag svarade att det är en kamera och frågade om hon inte sett en sådan tidigare. Jo, det hade hon. Hon frågade också om jag kom med cykel vilket jag besvarade jakande och undrade samtidigt varför hon frågade det. Jo, det är mest sådana som kör moped som har sådana kameror, menade hon.

Jag fick min mat och mumsade i mig. Det var då jag kom att tänka på vad tjejen i luckan hade sagt och blev lite full i skratt. ….det är mest sådana som kör moped som har sådana kameror…. Sådana som kör moped och så en annan tossig gubbe, tänkte hon säkert. Jag och mopedpojkarna, vad vore världen utan oss? Trist och sömnig! I bästa fall blir det en snitsig video på tuben kommande vinter när snön yr på väggarna och jag har tid att redigera och fixa.

Hellnäs grillkiosk
Pommes och korv blev det men ingen glass som efterrätt

6 kommentarer

 • kicki

  Ser väldigt tomt ut vid kiosken, så du måste ha kommit sent. Nu under de varma dagar vi haft har det varit full rulle i luckan där.

 • hasse

  Kan tänka mej att tjejen läst Lokalblaskan för någon dag sedan. Där var ett reportage om någon sydösterbottnisk äldre dam/konstnär som skulle köra moped genom Österbotten till Sverige med en kamera monterad på hjälmen…blir det roadmovie av det då kanske ?

  • PJN

   Det läste jag också någonstans.Kanske det var lokalblaskan. Ynglingar i mopedåldern brukar också använda dylika kameror för att föreviga sina mera eller mindre halsbrytande övningar för eftervärlden i form av videor på Tuben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *