Allehanda

Tomt vid kassan

Jag parkerade mina inköp på bandet och följde med vaksamma ögon skanningen. Varför vet jag inte, för hittills har jag inte blivit utsatt för fusk när jag betalat mina kolonialvaror i köpladan. Men det hör liksom till. Idag handlade jag för hela 74 euros. Bl.a. placerades 12 liter spolarvätska i kundvagnen för den facila summan av 10 europengar. Jag räknar med att det blir att använde spolarvätska och vindrutevispare en hel del fram till jul.

Jag betalade med mitt kort och skulle förnöjt börja packa mina varor i något som inte fanns. Jag hade nämligen glömt att plocka till mig två plastkassar innan kassaapparaten gjorde bokslut. Jag lutade mig andfådd mot kassörskan och upplyste om mitt kasslösa tillstånd. Hon log sitt mest blida leende och viftade avvärjande med handen när jag fiskade till mig ett par plastkassar. Gratis, förmedlade handviftningen.

Så nu vet jag hur jag skal få gratis plastkassar i köpladan; låtsas att jag glömt att plocka till mig påsar. Några cent sparar jag och på ett år blir det en ansenlig summa. Fast det gäller kanske att inte välja samma kassörska varje gång? – För övrigt, av min favoritkassörska syntes inte minsta fjäder.

De samlas på hyllorna, vädjande: köp mig!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »