Allehanda

Joan Baez

Jag tittade ikväll på TV-programmet om sångerskan Joan Baez på Kunskapskanalen. Hon är utan tvekan en stor artist som hållit i över 50 år med många fina sånger. Hennes engagemang i fredsrörelsen i USA och medborgarrättsrörelsen har betytt mycket för henne och man kan inte annat än beundra henne för hennes livslånga och envisa arbete med ickevåldmetoder som främsta verktyg. Man må tycka vad man vill om hennes politiska åsikter men hon har ett äkta intresse för det hon tror på och hon har inte blivit diva som många andra kända artister.

Programmet kan ses i repris den 27 juni.

En sång som hon sjöng och som jag tycker är så vacker hittade jag på YouTube, De Colores.
Hennes röst är så speciell.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=48vNfKUHWRw]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.