Allehanda

Midvinter?

Snart är det vinter och skidan den slinter. Stopp och belägg, det finns inte en snöflinga så långt ögat når och igår var det +6 C på backen. Någon kölknäpp lär vi inte heller få räkna med den närmaste tiden, ej heller snö varför julen kommer att bli tämligen mörk, för att inte säga svart. Som midvinter känns det inte alls. Fast månen lyser upp om inte molntäcket så förhindrar. Eller norrskenet. Igår kväll borde ett kraftigt norrsken färgat himlen grann men här var det mulet och regn.

Vintersolståndet borde inträffa kommande natt (natten till tisdag) varefter dagens längd står mer eller mindre stilla fram till på julaftonen då dagen åter blir en minut längre. Jippii, snart är det vår! 05.48 på tisdagsmorgonen borde vintersolståndet inträffa i kungariket och något liknande borde det också vara här även om jag inte hittar uppgift på nätet om det.

Ett par rader av Dan Andersson får avsluta detta inlägg och stämma till begrundan. Från dikten ”Har du tänkt på…?”

Har du tänkt på hur tiderna skrida
under skyar och stjärnor och sol?

morgonrodnad 2015-12-21
Inget norrsken men ack så fin soluppgång i morse. Vy mot byn
morgonrodnad2 2015-12-21
Vår lärare Johan på fotokursen sade att fotografering handlar inte bara om fina soluppgångar och solnedgångar utan så mycket mer. Här blev det dock två lätta motiv.

0 kommentarer

  • Bernella Westman

    Här i Dalarna var det 11 grader varmt en dag, skönt att det går mot ljusare tider snart. Solen har gått upp men är snart på väg ner igen. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till dig och alla i byn från oss i Falun och Norberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *