Allehanda

Trivseldag

Där hängde och sprattlade jag som en apa i en lian. Säkert utgjorde jag i mitt mest prekära upp-och-ned-läge ett tacksamt fotomotiv. Men tror ni någon av de andra krigarna från Saltgruvan iddes ta en bild? Nehepp, skall det tas bilder så är det nog undertecknad som skall hiva fram kameran. – Nåja, överste hövdingen, som även stod för fiolerna för kalaset, smög omkring med kameran men knappast får jag se vad han såg i sökaren.

Vi hade igår Trivseldag på jobbet, vilket innebar bussfärd till Villa Elba i Karleby där vi sammanstrålade med andra krigare från systergruvan. Lära känna varandra, äta god mat och så detta program innan kaffet serverades. Tanken var god, så även maten som bjöds, vädret var oss nådigt och jag tror de flesta trivdes.

Skall jag säga som det är, är jag dock ingen stor vän av dylika äventyrsprogram som plägar höra till dagordningen när företag ordnar personalträffar. Av samma orsak är jag ingen anhängare av Robinson, Fångarna på fortet och andra TV-serier där folk skall utföra diverse exerciser i exotiska miljöer. Programmen uppfattar jag som konstlade, kommersiella och mediafixerade.

Med nöd och näppe klarade jag av den första övningen i den bana vi skulle passera. Med viss ansträngning kom jag, efter vurpan beskrivet i inledande stycket, till följande tall som var ett viloställe inför nästa balanskonst. De andra övningarna var lättare och ganska kul men ändå inget som attraherar mig överhövan mycket.

Jag hade hoppats på en stillsam vandring i naturskön omgivning med tillfälle för naturfotografering och insupande av frisk havsluft, kanske ända fram till fyren. Fina fototillfällen gavs dock stup i kvarten, det bjöd alla på i diverse övningar, även om det inte alla gånger var naturmotiv. Sista stationen bjöd mera på sådant som jag gillar, fågelkunskap och riktiga fåglar i fonden som i stor mängd samlades inför höstens flytt.

Gårdagen var ett tacksamt avbrott i det dagliga slitet i gångar och orter. Nu ser vi fram emot gemensam julfest i god anda och framsteg.

Team 1 på väg genom den svåraste uppgiften. Det var just där som jag hade problem.
Team 1 samlad efter lyckad prestation: bygga ett torn med gemensamma krafter och linor. Inte helt lätt.
Gässen flöt stillsamt utan att bekymras av nyfikna kikare.

2 kommentarer

 • Maclindhe

  Haha! Jag blir mer och mer övertygad om att göra en sammanställning av personalfrämjande åtgärder som anställda runt om i världen får utstå! Uppriktigt sagt ser gässen ut att ha det roligare än dina kollegor 😀

  • * PJ*

   Grundtanken är som sagt god men programmet kunde vara annat än akrobatkonster. Till på köpte sträckte jag två fingrar i höger hand. Vandring längs naturstig skulle passa mig bättre eller utfärd i skärgården.

   Ha, så vi ser inte ut som några muntergökar? 🙂 Nä, vi tog det på blodigt allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »