Allehanda

Ekipering

Jo, jag köpte ju en huvjacka i somras, en kylig kväll när intet annat fanns att tillgå i klädväg på gågatan i Ebbas Stad. Jackan var varm och priset överkomligt. Frågan är nu, passar det en gentleman i sina bästa år, d.v.s. som har passerat sina värsta glinår, att bära huvjacka? Eller är man patetisk?

Det här med mode och passande klädsel för olika åldrar är svårt, lite känsligt. Själv har jag inga problem med det, jag klär i allt från kostym till lump. Mest har jag dock svarta jeans, t-shirt på sommaren och flanellskjorta på vintern. Och träskor! – Helly Hansen tröjan är också en favorit, gångbar både för tupplur i soffan och för skogsarbete.

Jo, jag måste bekänna en sak till: den där huvjackan har en stor dödsskalle på ryggen. Alltså, har jag tangerat/passerat gränsen?

Skum figur i höstmörkret.

11 kommentarer

 • Maclindhe

  Oj, vad man kan ställa till det… Om jag säger som så, så behöver du inte vara rädd att några vilda djur anfaller dig bakifrån när du är ute i skogen. Nån annanstans kanske du har en annan huvjacka att bära istället?! 😉

  • * PJ*

   Ok, jag förstår. 😉 Jag tolkar det som så att jackan inte passar i söndagskyrkan men väl i skogen bland alla djuren. Jag borde förresten testa den på fåren och se om de springer sin väg med förskräckelse.

 • annepauline

  Hahaaa, nja, det är inget fel på modellen men mönstret eller ska jag skriva monstret!
  Men vem bryr sig, huvudsaken är att jackan är varm.

  • * PJ*

   Jo, jackan är varm men jag vill ju inte skrämma slag på tanterna i byn en mörk höstkväll. Kanske bäst att jag använder den vid speciellt utvalda tillfällen. Jag tror jag kommer rätt långt med den jackan vid t.ex. Halloween senare i höst.

 • decemberbarn

  Jag har inte hört att det skulle vara nån åldersgräns på när man ska sluta använda en jacka med huva. Jag däremot har som krav, att en jacka som jag köper MÅSTE ha huva. Tänk så skönt om det oväntat kommer en regnskur på sommaren. Och på vintern när det är kallt och blåsigt är det himla gott att slänga upp huvan.

 • decemberbarn

  Om det är en sådan jacka/tröja som ungdomarna kallar till ”hoppari” du menar, så är det det samma som gäller, ingen åldersgräns. Har själv några stycken, och har aldrig känt mig patetisk 🙂

  • * PJ*

   Visst är den varm och med huvan uppe så är den riktigt bra i höstrusket, som troligen kommer. Men mönstret, eller monstret, som någon skrev, är diskutabelt. Vad hoppari är vet jag inte riktigt. Har aldrig hört det ordet förr. – Ok, ingen åldergräns här inte! 🙂

 • stenuppsala

  Huvjackor är sköna – det är något jag tycker mycket om. En klassisk duffel är helt fantastisk – jag har nött ut flera sådana, men den kanske man inte kan räkna som huvjacka. Om jag tänker efter lite, så har jag nog tre eller fyra huvjackor plus en duffel.
  Mönstret på din jacka? – annorlunda och djärvt skulle jag vilja säga … som alltid, ’friskt vågat är hälften vunnet’ 🙂

  • * PJ*

   Huvjackor verkar populära så jag gjorde nog helt rätt när jag köpte den i somras. Duffel är ett ord man inte hör ofta. Finns det än med i vokabulären? Jag måste faktiskt googla på ordet, och visst finns det.

   Så du menar att jag tar huvjackan på och beger mig ut bland civiliserade människor, modigt och utan att stå med ryggen mot väggen? 😉

 • lagottocattleya

  Ha, ha – om den är riktigt skön och go hade jag färgat om den i tvättmaskinen.( Den är lite väl anslående som den är.) Det kostar inte så mycket. Annars hade jag haft den ändå…i skogen.

  • * PJ*

   Den har påtryckt glittermojs så jag vet inte om det låter sig göras med en omfärgning. Den är så speciell också så jag tror den får va som den är. Det blir en skogsjacka tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »