Allehanda

En kväll vid Andra Sjön

En stor del av kvällen tillbringades vid Andra Sjön i den Lyckliga Staden. Ett snabbesök gjordes också på marknaden i elfte timmen för att inhandla godisremmar. De flesta stånd var borta och kön med bilar söderut på R8 var talande. Årets Juthbacka-marknad är avslutad för detta år.

Vid sister Rooo:s villa grillades kött och kokades potatis. Regnet gjorde att församlingen förflyttades inomhus.  Pojkarna hade flera kubik med legoklossar att roa sig med. Man blir förundrad över hur lätt man kan sysselsätta barn men också hur lätt de härmar och tar efter vuxna. Säg ett ord och det kommer på studs tillbaka vid de mest oväntade tillfällen.

Andjägare dök upp och smög omkring i vassen tills de försvann ut på fjärden för att inte återvända förrän det var mörkt.

Samtalets vågor gick höga och jag tror inte en italiensk familj presterat mera decibel kring middagsbordet än vad vi gjorde. Vin serverades och steken var utmärkt. En blå kaka landade på bordet som efterrätt. Den såg rälig ut så den vågade jag inte prova. Men god var den, påstod andra försökskaniner.

Vid hemfärden styrde sister Grrrr medan maken kom med välmenande instruktioner om växlingens utförande. Jag föreslår att nästa bil de köper har automatväxel. Själv sjöng jag då och då en strof ur ”Idas sommarvisa” och ”Gamle Svarten”. För undvikande av missförstånd kan jag sjunga dessa sånger när som helst. Även en bråd dag i saltgruvan.

Konstig bil

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *