Allehanda

Min dubbelgångare

En av mina favoritbloggare skrev för inte så länge sedan ett inlägg om sina dubbelgångare. Hon har nämligen flera. Jag tänkte att i samma anda skriva något om min dubbelgångare. Jag har dock bara en, vad jag vet. Därtill är han mig inte lik men har andra attribut som gör honom till min dubbelgångare.

Någonstans i mitt bakhuvud har jag för mig att jag ordat om detta tidigare men det kan inte vara i detta liv för det finns inte på denna blogg. Därför tänkte jag återberätta vad jag minns av denna dubbelgångare med citat.

En gång i min ungdom träffade jag en ung man på studentklubben Pireus (Malmö) som hade nästan samma persondata som mig själv. Han hade samma namn, alla tre förnamnen (namnkombinationen är lite ovanlig), och samma födelsedatum. Det enda som skilde var födelseåret och statens kontrollnummer. Han var något år yngre än mig. Körkorten jämfördes.

Jag trodde han skojade när jag hörde hans namn men efter att vi både hivat fram körkorten så stod sanningen klar: han var nästan jag men något år yngre. Hur det var med efternamnet minns jag inte riktigt men det kan ha varit samma för det som jag minns mest tydligt är att det bara var två saker som skilde oss åt: födelseår och de fyra sista siffrorna i *personnumret.

O ja, det hände ett och annat på Pireus. Musiken var bra, disco, men många band uppträdde också där. Bäst minns jag en nyårsafton när John Pohlman, meteorologen ni minns (?), uppträdde tillsammans med Wilmer X. En annan artist var Lydia Lunch från New York State som gjorde intryck på mig.
Var min dubbelgångare är idag vet jag inte för jag träffade honom bara en gång, en gång för över 30 år sedan.

*I republiken säger vi personsignum eller personbeteckning.

Julgranen på torget i provinshuvudstaden blev idag idag friserad till döds. Tjugondag Knut dansar julen ut.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »