Allehanda

En dag kvar

Jorden går under på fredag, det är allom bekant som åtminstone skummar rubrikerna i tidningarna eller slänger ett öga på dumburken. Exakt vad som kommer att hända verkar ingen veta men något kommer att hända.

Själv funderar jag på vilket som blir nytt datum för nästa jordens undergång. Säkert kommer det ny förintelse rätt snart att åter räkna med. Människan, åtminstone vissa, är intresserade av katastrof och exit. Det är något lockande, skrämmande och fascinerande att se fram emot.

En annan rubrik, som idag fångade mitt öga, viftade för läsning om en örn som försökte nappa ett litet barn i Montreal. Allt finns dessutom förevigt på YouTube. Nu finns det vissa som är skeptiska till detta rovfågelsrov och menar att det är bluff och fake. Tja, allt är möjligt, även att en örn försökt sig på detta.

Jag minns nämligen en historia som berättades när jag var liten gosse. En släkting till oss hade nämligen som liten baby blivit angripen av en havsörn och denna hade då försökt lyfta med barnet i sina klor. Detta lyckades dock inte men jag tyckte det vare en märklig historia, nästan som en saga. Lägg därtill att dessa släktingar bodde på Grisholmen, också ett fantasieggande namn för en knatting. Jag tror det finns en verklig händelse bakom denna historia.

Innan vi tittar på videon för egen bedömning så deltar vi i följande omröstning. Skynda, tiden är kort!

[polldaddy poll=6781283]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pecV8i8M2J0]

8 kommentarer

   • Anne

    Karlsson var för mig också obekant tills häromdagen när en kollega berättade att hon lagar det åt barnen som inte äter ansjovis. Det är skinka istället. Så jag gör båda varianterna i år.

 • Erik Forsling

  Det är i alla fall inget av mina barnbarn som pippin försöker snappa, det vet jag med säkerhet, eftersom jag är hos dem, i just Montréal, i skrivande stund. Och alla tre är närvarande, inklusive minstngen, Eivind den Blodtörstige, även känd som Pösmunken. Filmen är heller definitivt inte dagsfärsk, för även om det mest är slask och tö här, i denna metropol som om vintern kan vara rejält vintrig, så är det i alla fall vitt ute!

  Det snöade rejält i tisdags, men tö och slask gäller som sagt var. Så även om jag slungat bort några skovlar snö kring familjens bil, och på en trapp, så har jag sluppit undan sådana snöskottarbravader som jag skrev om i kommentarerna 9/12!

  Dock saxar jag nedanstående citat från ett brev till arbetskamraterna inför avresan:

  ”Atlantiska Oceanen, där är vattnen djupa, och ingen tomtesnö yr kring öronen. Ingen tragisk gubbe skördar de ytorna med en skovel. ”Men vem vet, (som jag skrev på någons blogg för ett antal dagar sedan) kanske detta framemotsedda besök hos Lilla Familjen, med de tre sjövilda, blir en sådan duvning, att jaq med vild blick återvänder skrikande: ”Ge mig en skyffel, ge mig en skyffel, ett kungarike för en skovel”!”

  Associationer:
  1. Det här är ju också Leonard Cohens gamla födelsestad. Både du och Anne, som finns ovan i kommentarfältet, har bekänt er svaghet för honom. Även jag har varit en stor uppskattare, av fr.a. hans musik, ända sedan 1970-talet.

  2. Grisholmen. I Gamla Hembygden finns (en gård?) och en MC-klubb som heter Galtholmen, Många andra galtholmstrtäffar får man också på det sökordet, men nämnda bikerklubb är översta träffen på min googlesökning: http://www.google.se/search?q=galtholmen&aq=f&oq=galtholmen&sugexp=chrome,mod=18&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  3. Anne tänker sig ett framtida möte med Sankte Per, och honom får säkert även du möta när den dagen kommer – om jag gissar rätt angående din handel och vandel, utifrån dina bloggtexter. Själv far jag nog direkt till källarvåningen, via en fallucka som öppnar sig under mig.

  4. Långt igen, men du får trösta dig med att jag inte skriver så ofta!

  Klockan är nu strax efter åtta på morgonen, och alla tre småttingarna har vaknat. En ny dag börjar. I Gamla Världen slutar de ordinarie dagtidsjobben, och kvällen smyger sig på. I Sverige bör klockan vara lite över fyra på e.m., och hos dig fem. Du är nog på väg hemåt nu!

  • PJ

   Jag kan tänka mig att filmen inte var tagen igår. Att den är fejkad är det mest troliga men som jag skrev så minns jag historien om släktingen som utsattes för en liknande händelse.

   Ah, Montréal, då kommer du att fira jul over there? Jag vet inte men kanske jag ändå vid juletid föredrar lite kyla, som är på kommande, jämfört med snöslask, trots att jag inte är någon stor vintervän.

   Du missade med nästan en månad att höra Leonard Cohen i Montréal. Den 28 nov. spelade han i staden. Själv har jag inte hört honom live men det är säkert en upplevelse. Men det finns säkert också mycket annat att se i staden? Du får ha en Trevlig Jul där borta!

 • Erik Forsling

  Vet inte riktigt hur jag fick till det där sista!? Du får nog gneta på ett tag till i Saltgruvan. Klockan var naturligtvis strax efter 14:00 i Svedala och 15:00 hos dig. Skrivet en timme senare, efter att jag och The Man har skjutit raketer (en klädnypa) vid bordet.

 • kicki

  Nä, inte tror jag på jordens undergång i morgon heller, för vi har julfest i stället. Själv ska jag nu återgå till ”uonsgålvi” och tillaga lite julgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »