Alarm! Där är han!

Inte så ofta jag skriver om sjukdom och död men jag får rapportera att jag idag stannat hemma från Saltgruvan p.g.a. förkylning och en släng feber. Inget farligt men jag får absolut inte förbli sjuk nu utan det hela måste gå över fort. Som tur är har jag en stor laddning medikamenter i skåpet sedan i vintras så jag har kurerat mig och sovit bort en stor del av dagen. Ikväll känner jag mig åter lite piggare.

När jag ikväll visade näsan utanför dörren fick ett får syn på mig och genast gick larmet och de kom sättandes i flock till stängslet med månget bräk. De sprang riktigt fort och frågan är om jag alls hade hunnit med. I lördags matade jag dem med lite gräs och det mindes de. Lite gräs hade jag kvar och det slängde jag över stängslet så att de fick mumsa på det. Jag måste skratta åt dem trots en hostattack för så roliga är de och tillika lite dumma. Att de är flockdjur märks tydligt. Mest roligt är att de har så många läten. Här en länk till en video jag laddade upp för ett par år sedan men det kunde lika väl ha varit ikväll: En himla massa bäää

fåret Får
Man kan undra vad som rör sig i en sådan fårskalle. Jo, jag vet. Tre saker. Gräs, gräs och åter gräs. Och lite buskar.
Annonser

2 reaktioner till “Alarm! Där är han!”

  1. Åh, lyckliga du som har en fårskock utanför dörren! Jag skulle nog inte få någonting annat gjort om dagarna än att stå och gulla med dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.