Allehanda

Nostalgi

Ikväll blev det nostalgi på nätet. Först fyrade vi av en kavalkad av gamla låtar från 60- och 70-talet på Facebook. Vi var några som bidrog med favoriter i form av YouTube-videos. Tänk vad tiden går men favoriterna består. Visserligen har min musiksmak ändrats och blivit mera bred men det är ändå kul att lyssna på låtar av Sweet, Hepstars, T-Rex, Smokie med flera förutom mina favoriter Christie. Den tiden hade jag ingen grammofonspelare utan det var C-kassetter som köptes. Jag vill minnas att Christie var en av de första kassetterna jag köpte.

Nästa nostalgikick kom denna kväll när en video från tiden på Euroway publicerades på YouTube. Många kära minnen väcktes till liv. Ansikten som jag för länge sedan glömt dök upp och själv menar jag att jag också skymtade en kort sekund när vi gick ombord på fartyget Frans Suell i Bari i Italien. Tiden ombord på Euroway (rederi) var den bästa i mitt liv och tävlar endast med Urkult i fråga om livskvalité. Mycket kan skrivas om den tiden men tyvärr förde jag inte dagbok och minnen är selektiva och flyktiga. Jag är i alla fall glad att jag fick uppleva tiden som anställd på Euroway.

Här kan ni lyssna på Christies album från 70-talet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3AxdQ23OFZc]

Här är finns filmen om Frans Suell som dök upp på YouTube ikväll. Kvalitén är inte av dagens klass men bra ändå med tanke på att inte HD fanns den tiden. Ca. en en timme in i videon går vi ombord i Bari och där skymtar även jag på ett hörn.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vi4qtyB5qno]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *