Allehanda

Kaffet och skylten

Jag tog både småbröd och bakelse, drack te och konverserade. Vid mitt bord satt flera tedrickare så jag kände mig inte ensam i detta kaffedrickandets förlovade land. Själv slutade jag dricka kaffe för ungefär 10 år sedan och har inte en endaste gång känt mig frestad att återvända till bönans bruna elixir. Den tiden jag var hänfallen åt denna dryck var det vara bara Zoegas rostning som godkändes, en kaffesort som inte finns till salu i republiken, vad jag vet.

Byarådet bjöd på jul- och nyårskaffe, ett årligt återkommande evenemang. Utanför bystugan stod sparkstöttingarna i en ganska prydlig rad och inne i stugvärmen satt tanterna och farbröderna förväntansfulla vid borden. Ej  heller att förglömma några av byns yngre själar som bänkat sig. Under församlingens fötter fanns ett nylagt golv som på detta sätt invigdes. Även toaletten var helt ny med modern klosett och spegel på väggen men jag vet inte om någon idag nändes inviga denna bekvämlighetsinrättning. Renoveringen har varit kostsam men nödvändig, som ordförande sade inledningsvis.

Det stora samtalsämnet var Skylten. Själv bidrog jag med några utprintade förslag på motiv till skylten som skall bli en trivselskylt vid *inträdet till byn, inte någon trist infoskylt. Bilderna vandrade runt och hummande och harklande hördes när menigheten granskade bilderna. Vid grannbordet höjdes rösterna, ärendet engagerar, men dog bort när påtåren serverades. Vad slutresultatet blir får vi se till våren när byarådet grunnat färdigt på saken. Vi får dock hoppas att skylten inte görs på Elof Lindemans Skyltfabrik. Det gäller att stava bynamnet och vidhängande paroll rätt. Det får inte bli något med: ändernas by, rändernas by eller någon annan skum felstavning. Jag får förmodligen återkomma i ärendet.

*byns avträde finns vid ett helt annat ställe och är rödmålat. Få se vilken färg skylten får?

Ett väl beprövat fortskaffningsmedel i byn vintertid, sparkar, kom idag till användning
Två bakelser blev kvar på brickan. Ingen vågade ta en till för då hade man kanske fått inviga den nyrenoverade tuppen

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wi1T0BCdMzk]

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »