Allehanda

ERROR 30

Ve och fasa! Kameran började krångla sent på lördagskväll när jag tog bilder och filmade Hoffmaestros uppträdande. Plötsligt gick den inte att stänga av. Kanske den blev så upphetsad av allt ståhej att den inte kunde koppla ned eller av.

Att tömma kameran till datorn gick bra men när jag skulle ta en bild igår kväll så visades svart skärm och ett felmeddelande: ERROR 30, bilder kan inte tas. Jag bytte batterier och putsade kontakterna till objektivet. Nope, hur jag än testade och tryckt. Det är i detta läge man börjar fundera på om garantin fortfarande gäller eller om det blir att ta ett djupt andetag och köpa ny kamera. Oftast brukar det bli en dyrare modell än föregångaren så direkt billigt blir det inte. Att reparera den kan också bli dyrt.

Det fanns en till grej jag kunde prova och det var att byta minneskort. Och si, det hjälpte med ett annat kort. Efter formattering fungerade också det första kortet. En lättnadens suck infann sig och nu hoppas jag att inga fler överraskningar kommer. Det finns så mycket att se, uppleva och fota kommande månader att något mera krångel vill jag inte veta av. Sommaren står ju för dörren!

nissus
Denna syn mötte mig när jag öppnade dörren på lördagsmorgonen
wasa express 2014
Åter klirrar flaskorna på Kvarkens böljor medan Wasa Espress strävar framåt. Större butik öppnad men det är landpriser som gäller. Taxfree har varit och farit.
kvarken
Utsikt från däck 7 på Wasa Express medan den passerar Vasa skärgård.

6 kommentarer

 • Erik Forsling

  En kamera som jag inte begriper mig på får du några bildexempel från i ett e-brev jag skrev tidigare ikväll. Men mitt minne är sämre än din kameras minneskort. Därför skriver jag här, istället för ännu ett e-brev. Glömde att be dig puffa för den där artikeln du nämnde. Gör det.

  • PJN

   Bästa tid är mellan hägg och syren, när de blommar. Själv har jag inget äppelträd men nog körsbärsbuske som just nu är strålande vacker. Hoppas också på röda bär som fåglarna och jag konkurrerar om.

  • PJN

   Visst känns det skönt när kameran åter fungerar. Det är en systemkamera så det är inte den billigaste modellen. Som sagt, köper man ny kamera så frestas man också att uppgradera vilket kostar kosing. – Fint att bilderna väcker längtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »