Allehanda

Kattvakt

Sister Jane med familj är på semester på ön som har både vänsterstrafik och euro. Båda systrarna med följen är på ön men detta handlar om den syster som bor närmast granne till mig. Därför har jag blivit utsedd till kattvakt.

Jag fick noggranna instruktioner om hur uppdraget skulle utföras. Det är jag evigt tacksam för. Jag hatar när jag inte vet vad som gäller för uppgiften. När allmänna anvisningar mest går ut på att: ”ta hand om katterna”.

Men ett mail damp ned i min Inbox med order:

Variera belysningen i huset: …har jag gjort med stor frenesi. Vissa nätter har jag haft belysningen på i köket. Andra dagar har den varit släckt. I gymmet har jag inte alls rört knapparna för belysningen. – Några tjyvar har jag inte sett till. Vad annat är att vänta med sådan avancerad scenografi?

Skötselråd för katterna:
”Svarta katten” får mat i gymmet, som är en avdelning för sig. Men vill den komma in och bekanta sig med övriga två katter är det helt ok. Kom dock ihåg att fösa ut den innan du går hem till dig. – Hmm, är det inte fråga om diskriminering av svarta rasen?

Skopa och matsked är måtten när det gäller att dela ut mat. Kattmat och torrfoder skall fördelas broderligt. Vatten har jag bytt tre gånger.

Är de jättehungriga ger du dem en extra skopa av torrfodret. – Har jag gett en liten varje dag. Jag hoppas att de inte blir riktiga fetknoppar denna gång. Alla burkarna med kattmat har nästan gått åt.

Om du hinner får du gärna klia dom oxå, det gillar dom. – Jepp, jag har kliat och snackat kattspråk hela veckan. Får jag godkänt?

Mums, jag är så mätt att jag är helt vit i ögonen.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »