Allehanda

Storhopen och så vanligt folk

Jag höll på att glömma söndagens stora begivenhet när Botniacykling susade genom byn. Vädret var det allra bästa och jag misstänker att en och annan fick kämpa med värmen. En motorcykelpolis körde först och han hälsade, storhopen som kom efter hade inte tid med sådana banaliteter. Hälsa kan man göra i graven tänkte de nog, här gäller det att komma först. Nåja, alla har vi våra intressen och naturligtvis ville de göra så bra som möjligt från sig efter all träning de genomfört.

Som tur var kom motionscyklisterna senare och de var roligare och i vissa fall mera språksamma eller presterade i alla fall pust och stön i backen hos oss. De var liksom mera mänskliga. Duktiga var de alla cyklister som genomförde loppet. Även de som kom sist för det var strongt gjort att kämpa på och inte ge upp. Enbart det är en seger.

Själv tog jag en hel del bilder som jag lade upp på Flickr. Jag tänkte att kanske folk skulle vara intresserade av en och annan cykelbild på sig själv. Om det var uppskattat eller ej vet jag inte för det är bara en som hörde av sig och där kunde jag inte hjälpa för bilden blev oskarp.

polis
Först kom polisen. Han eller hon hade nog en lätt körning. Rena söndagsjobbet.
storhopen
Sedan kom storhopen; jag menar cyklisterna och inte min granne fåraherdens rishop i bakgrunden. Både hoparna lär alstra värme om än på skilda sätt.

2 kommentarer

 • hasse

  Vi för vår del missade hela tillställningen så när som på de tre sista som kom cyklande längs skärivägen. När vi sen passerade Don Pj,s hemknutar noterade vi honom komma gående över vägen med kameran i handen . Den nyinköpta hatten noterades likaså .

  • PJN

   Nå, då kan ni ta del av ögonblicksbilder på Flickr. Så blev det till nån nytta.
   Fint att hatten uppmärksammades. Själv känner jag mig mycket nöjd med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »