Upplevelser

På väg till Urkult

När ni läser detta (tidsinställt inlägg) är jag på väg till Urkult i Näsåker, sommarens stora händelse. Åtminstone för mig. Jag besökte den vänliga festivalen ifjol för första gången och blev så biten att jag bestämde mig redan då på stående fot för att jag skulle återkomma. Därtill är det jubileum i år och tjugonde festivalen i rad. Väderprognoserna ser hyfsade ut så jag tror inte att vi kommer att regna bort.

Musikaliskt är jag väl förberedd och har skapat en lista på Spotify under vinterns lopp med de flesta av artisterna och grupperna som kommer att uppträda. (140 låtar, närmare 9 h) Närmare 150 följare har denna lista så det är nog fler som bekantat sig musiken på förhand. Det kan vara bra att göra så för mycket av musikutbudet är nytt för mig. Det mesta av musiken är riktigt bra men några favoriter har jag: Bjäran, Bombino, Draupner, Hoven Droven, Kila, Lovisa Negga, Mielotxin, Simone Moreno, Syster Sol, Triakel. Bollywood Masala Orchestra har jag också stora förväntningar på. Men det finns många fler, 35 uppträdanden räknade. – Musiken är världsmusik.

Det finns dock så mycket mera att göra på denna festival så jag tror inte det blir mycket slappande i tältet. Sista två spelningarna startar kl. 02 på natten till fredag och redan kl. 11 på fredags förmiddag spelar Triakel i kyrkan. Måste bara ses och höras! För att inte tala om Eldnatten som är som invigning av festivalen vid midnatt imorgon kväll! Plus allt annat. Lite som julafton för mig.

Extra kul denna gång är att sister Jane och svåger från den Lyckliga Staden också är med. Det skall bli spännande att höra vad de tycker om denna tillställning.

Ni som missar allt detta fina får titta på nätet följande filmer och videor. Visserligen presenterade tidigare på denna blogg men ändå.

Resan till Urkult – en film som förmedlar andan i Urkult. 1 h.

Mitt Första Urkult – 2013 – min egen video från ifjol

Urkult 2013 – en rätt kul video med lite ovanligt stuk

Urkult 2013 – ytterligare en video med personlig touch

Urkult 2013 festival (view from the train) – en video som mina tältgrannar från fjol gjorde.

Welcome-urkult
En bild från Urkult som jag lånade av mig själv från ifjol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »