Allehanda

’Allå, ’allå, ’emligt SMS

Ibland stöter jag på de mest osannolika historier. Denna handlar om ett förhållande som började med ett SMS som for helt fel. Så fel men ändå så rätt.

Gårdagens fest var lyckad. Maten var god, sällskapet var lättpratat och som avslutning inbjöds till dans i närliggande Työväentalo (motsvarande Folkets hus). Lägg därtill att vi kom hem i kristlig tid. Bäst att avsluta när det är som roligast. Krigarna i Saltgruvan gjorde en utflykt till en systergruva i nordost, ca. 1 ½ timmes bussresa bort. Det fanns mest karlfolk eftersom Saltgruvan hyser sådana i flertal. Kontorsdamerna fick därför dansa flitigt. Orkestern spelade förresten riktigt bra musik.

Vid mitt bord satt en annan krigare från Saltgruvan. Han är ryss och pratar bra svenska. Jag frågade något om hans bakgrund och då framkom det att han är gift med en av provinsens döttrar. Hur kom det sig ville jag veta, hur träffades de? Jo, för tio år sedan bodde han i Moskva och fick plötsligt ett SMS som han absolut inte förstod sig på. Han skickade ett svar med förklaring att Sms:et kommit till fel person. Oj, hon som skickade meddelandet trodde att hon skickat ett SMS till en väninna i St. Petersburg. Det visade sig att hon knappat in en siffra fel i mobilen. Hon bodde i norra delen av Pampas, han i Moskva och de kände inte varandra alls, visste ingenting om varandra, inte ens ett foto fanns. Han kunde inte ett ord svenska, hon hade bara små, grundläggande kunskaper i ryska. Hur som helst, under följande veckor skickades små korta SMS; kanske på skoj, kanske av nyfikenhet? Fotografier utväxlades och ett år senare träffades de för första gången på en restaurang i St. Petersburg där de stämt träff. Där satt de med ordböcker och konversationsböcker och försökte få någon slags muntlig kontakt.

För sex år sedan flyttade han hit och idag är de ett par och har två små barn. Se där hur förunderligt Amors pilar träffar, även med start i ett missförstånd i den elektroniska världen.

Själv svarar jag aldrig på telefonnummer eller SMS som är hemliga eller kommer från utlandet. På Skype brukar jag få ett och annat suspekt förslag från okända kvinnor i Afrika. Ingen vettig profil finns, de åker rakt in i spamkorgen med en smäll. Vem vet vad jag där missat?

PJ
Se där, ett pangfynd på gårdagens fest! Vad lastbilen gör där vet jag inte.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »