Allehanda

Bäst är kvällen

Åter en fin och varm dag. Bäst är kvällen med svalka och lugn.

Jag är åter inne på föregående tema, siestan, med tupplur på eftermiddagen och utgång när aftonen gör sitt intåg. I natt skulle jag kunna vara ute hela natten eftersom jag har semester kommande vecka. Bara sväva iväg någonstans, med bil eller cykel. Kanske gåendes. Suck, en underbar tid.

Klockan var tio ikväll när jag besökte min granne fåraherden och fick mig några ägg till frukosten i morgon bitti. Kvällsöppet i hönseriet. Sånt är livet på landet.

Nej, jag kommer nog att lägga mig i kristlig tid, d.v.s. någon gång efter midnatt. Jag har ett och annat att bestsyra kommande två dagar innan jag beger mig till sommarens stora händelse. Som jag längtat!

nissus
Skymning sänker sig över Bruntes boning. Midnatt närmar sig men än kan man gott vara ute. Och det mest märkliga: inte en enda mygga!

4 kommentarer

 • kicki

  Vi satt på terrassen efter bastun vid villan ännu kl 23 i går kväll. Njöt av den relativa svalkan och den myggfria sommaren. Tänk att sitta där kl 23 i januari, hisnande skillnad i vädret.

  • PJN

   Prognosen för kommande dagar ser inte heller ut att vara alltför dålig. För en vecka sedan talades det om regn och låga temperaturer men si, det har svängt till det bättre.

   En kall januarinatt, som är motsatsen till det vi har nu, kan också ha sin charm. Oftast är det stjärnklar himmel vilket ger utsikt mot oändligheten. Och tystnaden!

 • annepauline

  Här har vi haft 30 grader varmt, till och med 34 grader ibland, varenda dag i tre veckors tid. På nätterna 24 – 26 grader. Puh! Igår åskade och regnade det i flera timmar. Det blev visst vådliga översvämningar inne i stán. Oj, så skönt det var med regn. Hela stora träd har torkat bort här så löven är helt bruna, finns knappt ett grönt strå på gräsmattorna heller. Nåja, om en månad är denna rekordvärme glömd.

  • PJN

   Det är en riktig super-sommar, frånsett juni då, men den har vi glömt. 😉 Även här uppe. T.o.m. högt uppe i Lappland har det varit +30. Regn har vi inte haft mycket av och torkan är ett faktum. Ofta håller sig eftermiddagsskurarna över land och åker ogärna hit till skärgården. Visst skulle det vara skönt med lite regn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *