Allehanda

Skriv- och nyhetstorka

Idag har det inte hänt så där förskräckligt mycket förutom en del pappersarbete och att jag fick posten hemkörd ändå till dörren av brevbäraren. Amerika-paket! Sådana fick de förr i världen och det var en stor händelse.

Kollade genom webb och tidningar. Ganska fattigt på händelser där också, och tur är det, för de flesta nyheter är tråkiga och tragiska nyheter. Som för den stackars åsna som fick göra en luftfärd i glidskärm efter en racerbåt i södra Ryssland härom dagen. Allt för profitens skull. De som hittade på detta borde som straff ha fått varsin korg på ryggen lastad full med varor och så marsch iväg en 10 mil med käppen på röven. Det hade en åsna klarat av, sämre hade det nog gått för reklammakarna.

En man försökte smuggla in 28 ton vitlök till Sverige men åtalades för grovt smugglingsbrott. Hmm, kanske rätten inte trodde på hans tårfyllda försäkran att han älskade vitlök och att det var för eget bruk? Här i landet har vi problem med snuset som också mer eller mindre måste smugglas in. Nu är inte jag någon älskare av snus men tycker ändå att tillåts cigaretter så borde också snus tillåtas.

Ikväll betalade jag en räkning via Internet. Jag möttes av följande meddelande:
”Efter att IBAN-kontonummer och BIC-kod blev obligatoriska i fakturering 1.7.2010 skulle det vara bra att börja använda dem redan nu vid betalningar eftersom användningen ändå blir obligatoriskt fr.o.m. 1.1.2011.” Där kan man tala om (o)klara besked och tårta på tårta.

Meddelandet avslutades med: ”Därmed är den enda förändringen som gäller betalningar inom Finland att du ska använda IBAN-kontonumret.” Många nuffror blir det att skriva.

För övrigt närmar sig avslutningen på Jakobsdagarna i Ebbas stad, något som jag har i sikte att besöka på lördagskväll. Helst vill man ju inte ha med Brunte då eftersom man vill va som folk och halsa en öl eller två. Men det ordnar sig ändå på något sätt.

Nu är det snart läggdags och nattens vila väntar.

Sista vilan

0 kommentarer

  • Monica Lindhe

    ”Efter att IBAN-kontonummer och BIC-kod blev obligatoriska i fakturering 1.7.2010 skulle det vara bra att börja använda dem redan nu vid betalningar eftersom användningen ändå blir obligatoriskt fr.o.m. 1.1.2011.”
    Här hjälper det inte att läsa meningen flera gånger! *suck*
    Fotot är fantastiskt både vad gäller motiv och färger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »