Allehanda

Varför jag läser bloggar

Jag skriver blogg men jag läser också andras bloggar.  Vissa kollar jag dagligen, andra en eller två gånger i veckan och så en del mera sporadiskt men de finns ändå bland mina bokmärken. Alla har de sin stil och poäng och det är svårt att säga vilken som är bättre än den andra. Det har med tycke och smak att göra.

För att jag skall bli riktigt intresserad av en blogg så bör uppdatering ske åtminstone 2-3 ggr per vecka. Är det mera sällan bör uppdateringen ske en bestämd vecko- eller månadsdag så att jag vet när det ungefär är lönt att titta in. Inte så kul att mötas av samma gamla inlägg 14 dagar i sträck, sedan må inlägget den femtonde dagen vara hur bra som helst. Sker uppdatering sällan och oregelbundet riskerar den bloggen ganska snart att halka ned på min lista.

Språket är en viktig sak. Att texten är lättläst och inte har alltför stora stycken. Sedan kan språket mycket väl vara färgat på ett eller annat sätt. Det får jag återkomma till.

Innehåll och bilder är naturligtvis det viktigaste och att bloggen känns äkta. Mode och smink är kanske inte mitt stora intresse. Därför faller i allmänhet sådana bloggar bort. Inte heller är heminredning direkt min grej, ej heller sport och träning. Jag vet egentligen inte vad som är min smak när det gäller bloggar. Det är kanske mera stilen som jag gillar och att den känns äkta. När en blogg känns äkta är svårt att säga, känslan bara finns där. Kanske som en slags sympati och gemenskap

De flesta av mina favoritbloggar är skrivna av tjejer. Kanske därför att utbudet av kvinnliga bloggar är så mycket större än de som är skrivna av män. På senare tid har jag dock fått korn på några bloggar som är skrivna av män och som är riktigt läsvärda. De två bästa bloggar jag någonsin läst var också skrivna av män men nedlagda för många år sedan.

Den ena var skriven av Martin Ezpeleta på Aftonbladet. En suverän blogg som inte mera går att hitta. Så är han också journalist till professionen.  Kvar finns dock en av hans tidigare bloggar men som sagt nedlagd: https://martinezpeleta.wordpress.com/

Den andra hette ”Gammal hårdrockare”, även den har upphört. Eller egentligen var den bloggen mera som en bok. Nya kapitel som kom med jämna mellanrum. Den finns kvar men är insomnad: http://gammalhardrockare.blogspot.se

Då tyckte jag dessa två bloggar var asbra; jag vill ha den känslan kvar.

Nu var här meningen att jag skulle rada upp tolv stycken bloggar och också kort motivera varför jag läser dem. Tyvärr blev inledningen alltför lång så jag avslutar här för ikväll och återkommer en annan dag.

En av dessa är min toppfavorit, ni kan kanske gissa vilken?


Legendaren som lämnade Flashback 

2018-02-02 Jokkmokk marknad-0071

2018-02-02 Jokkmokk marknad-0062

Ha, ha för att vara gubben mot strömmen, min egen, så visar jag till sist ett par bilder från modevisningen på Jokkmokk vintermarknad. Noll modeintresse men fota kan jag. 😉 Eller, jo visst är plaggen snygga, inte kan jag säga annat.

4 kommentarer

 • Leena

  Okej, kan ju bara inte låta bli att kommentera här 🙂 , för min blogg ligger ju precis inom dina kriterier ;). Jag är förstås tjej, (eller snarare kvinna i mina bästa år), många skulle säga tant. Jag uppdaterar regelbundet (det är numera sällsynt att jag inte får upp ett nytt inlägg varje dag). Mina texter är inte för långa (det har jag fått positiv feedback för) och jag försöker alltid att illustrera med bilder. Förutom de gånger då bilderna får tala sitt eget språk. Då känns texten nästan överflödig. Och jag hamnar sannerligen inte inom ramen för mode, smink eller inredning (tyvärr inte heller inom hårdrock, men klassisk musik lär ju vara som hårdrock enligt vissa vetare). Kolla in mig på http://passligt.ratata.fi/blogg/ Kanske något du kunde gilla?
  Ha en bra dag! Hälsar Leena 🙂

 • PJ

  Vad bra att du kommenterar! Jag får ta en titt på din blogg. Som sagt, regelbunden uppdatering, det behöver inte vara varje dag, är en klar fördel.

  Bloggen ”Gammal hårdrockare” handlar egentligen inte om hårdrock utan var mera en påhittad figur som provocerade och gjorde allt fel. Min egen musiksmak är mycket bred där också klassisk musik ingår. Däremot vissa extrema former av hårdrock gillar jag inte. Kommande helg skall jag till Umefolk i Umeå och där är det folkmusik som gäller.

 • annepauline

  Jag läser inte många bloggar nu för tiden. Inte fler än två, tre regelbundet. Någon enstaka gång kan jag gå in på en blogg jag inte besökt på länge men det är ytterst sällan. Din blogg läser jag så gott som varje dag. Trevlig text med fina bilder!
  Gammal hårdrockare trillade jag över och läste när han var ”i gång”. Han skrev så roligt så man skrattade halvt ihjäl sig. Du milde tid så han retade upp folk. Han var helt klart underhållande. Undrar vart han försvann.

  • PJ

   Åh, tack att jag har åtminstone en trogen följare. Nåja, några till är det men du kommenterar också ganska flitigt och det är uppskattat skall du veta. Ah, du kände också till hårdrockaren. Det var ju en fiktiv person, det var därför jag skrev att det nästan var som att läsa en bok. Men kul och underhållande var han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »