Allehanda

Länge leve räkan!

Ve och fasa, räkorna håller på att ta slut. Räkor som är min lyxvariant av det som jag stoppar i munnen. Minnen av smörgåsar med berg av räkor flimrar förbi. Den tiden när jag jobbade på sjön och överblivna räksmörgåsar serverades i mässen sent på natten. Den tiden jag jobbade på Euroway.

Jag läser i lokala blaskan att ” Räkor saknas i frysdiskarna”. Livsmedel saknas, är detta början på slutet? När jag igår besökte köpladan fanns knappt något bröd till försäljning. Bild visas nedan. Domedagen.

Tidigare har jag klagat på att brysselkål saknats i frysdisken hos köpladan som jag frekvent besöker. Brysselkål i all ära men räkor, de får inte ta slut! Orsak till det minskade beståndet uppges vara att havstemperaturen höjts och bristfällig kontroll av fisket i Skagerack.

Räkor får inte dö! De om något är tecken på att något händer med vårt klimat. Jag vill hellre äta upp dem än att de får för varmt under skalet.

Som om detta inte vore nog. Min gräsklippare startade inte trots idoga försök med startsnöret. Någon skrothög är det inte, 2 år gammal. Kanske byte av tändstift vore av nöden?

no bread
Nästan inte en enda brödbit fanns på köpladans torg för bröd. Som tur är har jag bröd hemma tills ”krisen” är över.
stiga
Här står den och tjurar.

0 kommentarer

 • kicki53

  Märkte också bristen på räkor när jag skulle ha sådana till morsdag, men trodde då att det bara var just den affären som hade missat att det är större åtgång på dem vid vissa tillfällen.

  • PJ

   Än mera konstigt var att det inte fanns något bröd i korgarna trots att det var 2 timmar kvar tills de stängde för dagen.

 • annepauline

  Det ser riktigt ödsligt ut med så många tomma brödlådor. Har folk hamstrat? Prisma brukar ju ha bröd som de ”bakat” själva i butiken. Fanns inget sånt bröd heller kvar?

  • PJ

   Ödsligt var ordet även om det fanns en del bröd som de sålde vid disk. Men det mesta såg ut så här. 90 % tomt.Varför har jag ingen förklaring till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »