Allehanda

Nominering till Galan 2015

Jag gjorde mig till och nominerade några bloggar i de kategorier jag tyckte att jag hittat kandidater. Bara som skoj och tidsfördriv samtidigt ger det en fingervisning om vilka bloggar jag kollar regelbundet. Jag vill dock säga att det också finns andra bloggar jag gillar och läser men kategorier som de skulle ha platsat i saknades eller så är det bloggar som inte är finlandssvenska.

ÅRETS FOTO-/VIDEOBLOGG: Caroline, för att hon har fina bilder på sin blogg och för att hon har en cool frass (hankatt) som figurerar ibland både på bild och i video. Det är inte bara en fotoblogg, åsikter har också damen.

ÅRETS PERSONLIGA BLOGG: Jennifer Sandström, för att hon skriver personligt, intressant och lättläst. Hon är tjejen från Gällivare som hittat kärleken i Helsingfors.

ÅRETS FAMILJEBLOGG: Janina Nylund, för att det är en blogg jag följt länge och som är en familje- och förälder blogg. Ibland kommer det ett inlägg som det sprakar lite extra om. Jag kollar inte bloggen varje dag men ibland.

ÅRETS KREATIVA BLOGG: Livet i Österbotten, för att hon, Marica, har ett annorlunda stuk på sin blogg. Korta, kärnfulla inlägg som har animationer och klipp från diverse TV-serier och filmer som illustration. Hon är annars kul och rapp i käften.

ÅRETS BLOGG: Fina Christina, för att hon kämpar på med sin blogg som handlar om lite allt möjligt. Att jag är morbror till henne har också sin betydelse men också att bloggen kanske kommer att utvecklas bildmässigt nu när hon går fotokurs. Nytt är att hon och en bloggkompis försöker sig på podcast kommande vecka.

ÅRETS INSPIRATÖR: Kenneth Myntti, för att han som skribent på Vasabladet skriver bra och träffsäkert om politik och samhällsfrågor. Honom ser jag som inspiratör och blåslampa både för politiker och för fotfolk.

ÅRETS ARTIST: Vasas Flora och Fauna, för att de spelar bra musik med stark anknytning till Svenskfinland och speciellt Österbotten.

Ja, det var det hela. För några kategorier hittade jag inga kandidater för det är inte sådant jag läser. Årets författare hade jag gärna nominerat men hur jag än funderade kom jag inte på någon lämplig.

2015-10-16 Morgonrådnad 030
Morgonrodnad förra veckan

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »