Allehanda

Något att titta på

Hej, hej, ett kort inlägg denna gång. Det handlar också om Sofia Jannok och den tredelade TV-serien Världens Sofia Jannok som just nu går på SvT på onsdagar. Ikväll sändes andra delen. Som tur är kan programmen också ses på SvT Play i efterhand. Serien handlar om Sofia Jannok och hennes liv med både hennes musik och vardagsliv i Sápmi. Jag har tidigare nämnt det i en kommentar men vill nu åter lyfta fram serien. Det är inte alla som läser kommentarer kan jag tro.

Hon är ju också aktuell i thrillerserien Midnattssol.

Jag är inte mycket för thrillers utan föredrar mera personliga program med anknytning till verkligheten och det tycker jag ”Världens Sofia Jannok” uppfyller med råge. Men låt er ändå inte hindras att titta thrillerserien, den är kanske också bra.

2016-11-20-015-umea-stadsliden
Stadslidens skog i Umeå på söndag förmiddag. Inte så bra för en vandring för det var is och snö längs vägarna i skogen. Fel skor på fötterna. Men i övrigt fanns det nästan ingen snö i och kring Umeå trots att det inte alls är lång tid sedan snön vräkte ned här.

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Lite offside min kommentar här, men jag såg just att du växlat ”slogan” på din sida. Ditt val var inte dåligt. För en gångs skull somnade jag tidigt igår, och vaknade dito idag. Det är en sanning, och inte hittepå, att jag faktiskt låg och tänkte på det där med att bry sig i morgonmörkret, medan jag lyssnade till Katarina Josephssons arla morgonprogram ”Andliga sånger” på SR P1. Missar det sällan. Det var föregående vecka som återvände till mitt sinne. Man kan faktiskt bli såväl glad som stärkt för egen del också, om man bara bryr sig. Om man bryr sig tillräckligt mycket för att hjälpa sin broder eller syster. Att bry sig ö.h.t. är en väntjänst, men man ska inte klampa in där man inte är välkommen. En delikat fråga för förhoppningsvis välövervägda beslut.

  • PJ

   Ja, jag bytte till en annan, mera passande slogan, tyckte jag. Men jag gjorde ett fel så jag ändrade den lite ikväll. Din kommentar gjorde mig uppmärksam på att Sara Lidman inte skrev om utan såvitt, ett härligt ord jag ville ha med. Hon skrev i sin debutroman Tjärdalen ”Såvitt men bor i en by måste man bry sig”. Jag gjorde om den lite men glömde Såvitt. Men nu är det rättat.

   Det är viktigt att bry sig, det finns många som behöver hjälp och omtanke. Tyvärr befinner vi oss i lögnens tidevarv där egoism och självupptagenhet har fått en allt mera framträdande plats i samhället och debatten. Det är för sorgligt. Samtidigt, det har du rätt i, så skall man inte stövla in där man inte är välkommen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »