Allehanda

Mina poäng på en 5-gradig skala

Inte varje år jag sitter uppe och följer med eurovisonens schlagertävling. Men här kommer mina poäng. Jag vill tillägga att det inte är helt lätt och rättvist att tävla i musik. T.ex. har jag hört Christa Siegfrids med bättre låtar men hennes show är bra och hon har skapat rubriker kring sin show. Låter jag lokalpatriotisk?

Vilken blev min favorit?

Frankrike          4 ganska bra

Litauen              3

Moldavien       3-

Finland              4 inte så dålig show

Spanien             3 sorry, fin inledning men inte mera än så

Belgien              4+

Estland              3 bra sångerska men, men,

Vitryssland       4 svårt att ta ställning men en 4 blev det

Malta                 3-

Ryssland           4 fin låt

Tyskland           4

Armenien         3-

Holland              4 fin röst

Rumänien        annorlunda låt men 3-

Storbritannien                             Bonnie Taylor, no, I´m sorry 2

Sverige              4- bättre än jag trodde

Ungern              4++ men språket…

Danmark           5- en klar vinnare!

Island                 3++

Azerbajdzjan  sången medelmåttlig men fin show 3+

Grekland          3+ lite av folkmusik och spex

Ukraina             3 hmm

Italien, Norge, Georgien och Irland – Här tog jag visst en tupplur de sista låtarna och vaknade när Loreen sjöng da capo.

Ingen riktigt dålig låt och enligt min mening borde alltså Danmark vinna med högsta poäng! Få se andra européer tycker som jag?

++++++++++++++

Söndagsmorgon

Tilläggas bör är att dessa poäng gavs i god tid innan omröstningen skedde och att jag bara hade hört Finlands, Danmarks och en liten snutt av Rumäniens bidrag på förhand. Danmark gillade jag direkt när jag hörde den i vintras eller när det var.

9 kommentarer

 • lagottocattleya

  Och det gjorde de! En värdig vinnare tyckte jag. Som du skriver så var showen kanon från Azerbajdzjan. Faktiskt tyckte jag att den var den mest stilfulla jag sett i dessa sammanhang. Sen tycker jag också att det är ett starkt nummer av Rumänske operasångaren – även om jag inte skulle ha röstat på den.

  • PJN

   Då har vi rätt lika åsikt om just de bidragen. Lite synd tyckte jag om Bonnie Taylor, jag vet inte riktigt vad som var felet med den låten men den var inte alls i min smak. Att Christa fick så dålig placering var en besvikelse för hon är en duktig artist.

   • lagottocattleya

    Håller med. Men felet med Tylers låt tycker jag är att den inte gör hennes raspiga stämma rättvisa. En tjej som gjort ”Total eclipse of the heart” sätter man inte på en sådan medioker melodi!

 • wesber

  Azerbajdzjans låt var den klart bästa, den skulle ha varit etta och Danmark tvåa. Men nog blir man ganska less när allt är så långrandigt och vissa inte kan kläcka ur sig poängen direkt ( så man får masa sig till sängen.)

  • PJN

   Ibland blir det lite omständigt när poängen skall redovisas det håller jag med om. Kul ändå att så många försökte sig på att prata lite svenska.

 • kicki

  Såg låtarna i år, vilket inte alltid händer numera. Röstningen skippar jag alltid. Då jag gick och la mig sade jag bara att jag tippar att Danmark vinner. Helt klart bästa låten och jättefin scendekor.
  Men varför inte bara låta alla länder trycka in poängen på datorn i ett enda crescendo? Det är ju sååå tradigt att lyssna på den långrandiga poänggivningen.

  • PJN

   Det är långt ifrån att jag alla år tittar detta evenemang men i år blev jag sittandes en stund, förutom då jag nickade till några låtar. 🙂 Det var väl för att se hur det gick för Christa som var huvudorsaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *