Allehanda

Sommartrall

”Sommaren är kort, det mesta regnar bort”, sjöng Tomas.

Hittills har sommaren varit sval. Fint att inte svetten rinner som ett störtregn på fönsterglas (får man hoppas) när jag skall jobba ytterligare tre hela veckor till innan det vankas ledighet. Men sedan får det bli varmt och då får det ånga på av bara den. Chansen är större att det blir fint väder då när det varit så mediokert väder i juni.

Tomas i all ära med sin våta sommarvisa men det är framför allt två andra låtar som jag förknippar med sommaren. Trots att jag bor i skärgården så långt borta från storstan jag kan komma så är det dessa två låtar som klingar sommar för mig.
OK, Idas Sommarvisa är också fin men den tar vi en annan gång.
Låt höra:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=z_ln4YtMP7k]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sc0F-fw3tkY]

 

 

Vilken musik är sommar för dig?

 

 

4 kommentarer

 • Christina

  Anita Hegerblad – mitt sommarlov , kanske för att jag har hört den på radio varje sommar sen jag var liten.

  • Don PJ

   Den är också en typisk sommarlåt, speciellt för barn och skolungdomar.
   Det där med jordgubbar och glass, som hon sjunger om, är så somrigt.

 • decemberbarn

  Calle Schewens vals, ger mig sommarkänslor även i snöstorm eller -30 graders köld.
  Så den låten är väldigt stark, några till har jag, t e x Sommartider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *