Allehanda

MäSä Duo genom min lins

En stor del av lördagen satt jag och redigerade bilder från Umefolk samt skickade upp en video på YouTube som jag spelat in. MäSä Duo från Södra Östebotten gjorde en fin spelning och jag filmade en låt.

Härlig musik med takt och känsla. Trots att de inte kunde svenska speciellt bra och var tvungen att ty sig till engelska fick de ändå bra kontakt med publiken. Applåderna och tjo-ropen vittnade därom.


MäSä Duo 

[youtube=https://youtu.be/OXHBN9uyfV0]

Och här kommer en bild på spelmännen.

 

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Fränt!

  Det här var riktigt fränt. Du brukar sällan få respons på dina musikfilmer – inte av mig heller – och det tycker jag är lite orättvist. Alltså, att vi dina läsare, sviker dig i de ögonblick där du kanske brinner som mest för din sak, och förmodligen lägger ner mycket mer tid än på en vardagstext. Nu har jag ibland mina skäl för att ligga lågt som musikrecensent, men du har ju fler läsare än undertecknad.

  Här (MäSä Duo) har jag dock samma problem som när jag lyssnar på bl.a. mina favoriter Dakh Daughters från Ukraina. Språket. Jag vet ju faktiskt inte vilka texter jag bejakar! För att inte tala om de asiatiska och afrikanska musikanter som jag titt som tätt letar upp på datorn.

  • PJ

   Vet du, i de tankegångarna händer det sig att jag funderar ibland. Kanske mina läsare är ovanligt omusikaliska eller så är min musiksmak extrem? I den omröstning som jag hade för någon tid sedan kom ju musiken mycket lågt så jag lutar åt att mina läsare är omusikaliska. Hö, hö, få se om jag nu får svar på tal?

   Jag är ju musikalisk allätare men vore kanske bättre om jag nischade mig lite som t.ex. hårdrock, dansbandsmusik eller hip hip hopp hopp? Nej då, jag lyssnar på allt möjligt, där ändrar jag mig inte. Kolla bara min senaste musiklista på Spotify:
   https://open.spotify.com/user/buuweezee/playlist/03kXlMUAxCycTWswy62Qqv
   Jag kan tänka mig att jag inte får några följare på den listan även om jag regelbundet fyller på. Denna lista är min och dussinmusik får jag på radion.

   Det verkar som om folkmusiken lever lite i skuggan av stora påkostade konserter och festivaler med toppartister. Jag glädjer mig dock över att många ungdomar spelar folkmusik och att även barn provar på. Och Umefolk där det fanns så mycket musik, glädje och människor som gillar den typ av musik. Musikutbudet var varierat och inte bara fiol och dragspel.

   Jag fortsätter dock i samma stil med mitt bloggande; ibland blir det musik och Urkult. Det får ni stå ut med. Om inte så är dessa inlägg till mig själv som minnen över upplevda händelser. Ikväll skall jag förresten på konsert i provinshuvudstaden. Jag återkommer med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.