Allehanda

Ingen svensk klöver finns

Före jul hade jag tänkt klippa kalufsen, det glömde jag bort. Idag gjorde jag slag i saken och gallrade friskt kring öronen. Det är där som det mesta håret växer. Eller, det var min mångåriga frisörska som gjorde själva arbetet med sax och fön.  – Hur blev det här nu med syftningen på frisörskan? Visst är hon mångårig men inte lastgammal. Jag menade att jag anlitat henne i många år. Så det så!

Ett annat ärende jag skulle göra var att växla pengar. Jag hade nämligen i sinnet att köpa några svenska riksdaler och stegade kavat in på banken. Där blev det tämligen omgående kalla handen när jag ville växla till mig SEK. – Det har vi slutat med, svarade damen bakom disken. – Va, när då? fick jag ur mig. Skulle det inte vara på tiden att kungariket också slutar med det? tyckte jag.

Saken är den att vill man nu växla till utländsk valuta så kan man inte längre använda bankens tjänster rakt över disk. Samma var det på ett annat av kommunens bankkontor. Nu loggar man in på Forex hemsida med bankkoder, väljer valuta och postställe dit summan skickas. Få se hur länge till man kan få vanliga euro i bankerna? Jag tror inte det är långt borta. Å andra sidan är det länge sedan jag fått pengar i handen över disk. Det är nog ganska få som idag tar ut pengar på banken.

Många banker i kungariket har redan nu skippat kontanter helt och hållet. Snart finns det väl inga vanliga bankkontor heller. Men kronan finns kvar. Det är synd, för då hade jag sluppit att alls bekymra mig om detta.

Fontänskulptur 1976
Märklig manick snart i blickfånget

2 kommentarer

  • Shirouz

    Det är märkligt det där, alla våra banker har slutat med pengar, förutom en… Varje gång jag går in så funderar jag på vad de håller på med nu för tiden, men de verkar så upptagna ändå. Kanske spelar de tetris på datorerna, jag vet inte…

    • PJ

      Man får vara glad så länge de inte kräver avgift för att ha pengarna på kontot. Mest besvärligt är det för åldringar som inte använder Internet utan måste ibland anlita släktingar när vissa ärenden skall utföras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »