Upplevelser

En liten solskenshistoria

Jag besökte idag, tillsammans med svåger, apoteket i Oravais. Ett par kunder före och så kom en kvinna in med en liten flicka framför sig.  Långt mörkt hår och levande, glada ögon. Inte alls blyg. Hon tog genast plats mitt i apoteket och började prata med klar och självsäker stämma.

-”Jag försöker göra ett gott intryck för jag går i andra klass och ifjol så fick jag kvarsittning”, sa hon. Nu skulle det bli ändring försäkrade den unga damen medan hon arbetade med och ordnade sitt hår.

Hon var talför och tyvärr minns jag inte allt hon sade men det var, som vi brukar säga, pengavärt. Det är sådant som plötsligt förgyller ens vardag. Sånt som får en att le.

Det är långt ifrån alla barn som har den självsäkra attityden utan att för den skull bli högljudda eller egensinnig. Det var som om hon hade sin sociala roll klar och visst att hon var någon som folk lyssnade till. Kanske hon kommer att bli en framtida politiker?

Jag lyssnade förresten idag på Michelle Obamas tal på demokraternas nomineringskongress för kommande presidentval i USA. Hon är en sådan person man lyssnar till och stannar upp inför. Kanske ett av de viktigaste talen i årets presidentvalskampanj?

 

2 kommentarer

  • Annepauline

    Haha, vilken unge! Jag kan tänka mig att kunderna stod där och log. – Det amerikanska valet, undrar hur det går. Det kan bli en riktig rysare. Trump har gjort bort sig så gott som från dag ett som president men är den här Bidén något att ha, snart 80 år gammal. Finns det inga bättre kandidater i ett så stort land?

    • Per

      Ja, det undrar jag också, hur det går. Inte för att jag är någon större beundrare av Bidén men han har ju en betydligt yngre vice president som kan ta över om han trillar av pinnen. Hur som helst, vilken annan än Trumpen som är en katastrof för sitt land och för världen. Att sådan som han finns går väl inte att göra något åt men att det finns folk som röstar på honom övergår min horisont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »