Livet på landet

Och klabben väger… mucho!

Så har jag sammanställt alla förslag som kommit in angående min tunga klabb. Vad kan den månne väga? Hela 22 gissningar kom in, de flesta på Facebook, några på bloggen och ett per SMS. Många fler än jag hoppades på har engagerat sig och gjort en gissning. Stort tack till alla för visat intresse!

Själv hade jag tippat på 15-18 kg men den kändes tyngre och det var den också. Hela 20,2 kg vägde klabben! Det blir inte många sådana i skottkärran när jag skall rulla den uppför backen.

Den som kom närmast var Carita S som gissat 21,4 kg. Grattis Carita! Ära och berömmelse till dig! Men Hasse kom också nära som gissade 21,75 kg. Går vi från undre sidan gissade Jan-Stefan H 18,4 och Tor-Håkan W 18,2 kg. Också det ganska nära.

Spridningen var stor från minsta till största, hela 26 kg skillnad.

Som den lilla statistiknörd jag är så har jag räknat ut att ni tillsammans gissade ihop hela 447,945 kg och delar jag detta med 22 deltagare så blir medeltalet 20,361 kg. Så tillsammans kom ni så nära som man kan komma med en skillnad på 161 gram och det får man nog säga är mycket bra!

Nu återstår hemtransport och klyvning av resterande klabbar för mig. Dessa tjugokilosklabbar är för stora och ohanterliga så jag kommer att klyva dom på plats i två delar så blir det lite lättare för mig. Jag får tänka lite på mitt högra knä. Och en bra klyvyxa har jag.

En trevlig helg får jag önska er!
Och klabba inte! … ha, ha,

Här finns nu den aktuella klabben, kluven i två delar och märkt med vikten per bit. Här får den vila på bästa plats i åtminstone två år under tak men också med bra ventilation och tillgång till värmande sol. Förhoppningsvis kommer jag ihåg att kontrollväga dem om ett år och om två år för att se vad de båda vedhalvorna då väger.

2 kommentarer

  • annepauline

    Se där, det var en rejäl klabb! Du får nog akta både rygg och knän när du hanterar såna bamsingar. Finns det ingen i byn som har en traktor med kärra att låna/hyra som kan underlätta lite? I brist på Pålle.

    • Per

      Ja, det var en liten bamsing. Jo, säkert finns det diverse doningar att låna men jag har valt att ta det i sakta mak, lite varje dag så blir det nog klart i sinom tid. De tyngsta klabbarna klyver jag med yxa i två delar så blir det strax lite lättare. Och motionen kommer på köpet! Ha en trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »